pinterest
Aan de slag met de voorjaarsschoonmaak in huis

Aan de slag met de voorjaarsschoonmaak in huis

Nu het eerste zonlicht van 2024 geabsorbeerd is en we weer wat vaker in de tuin kunnen zitten, hebben huishoudens de energie gevonden om aan de slag te gaan met de voorjaarsschoonmaak. Traditioneel worden hier vaak de maanden april, mei en juni voor gebruikt. Zo is de woning opgeruimd als de zomer écht begint! Welke klussen pak jij op bij de voorjaarsschoonmaak van dit jaar? Kies je voor het opnieuw verven of behangen van de muren, voor het verwijderen van de groene aanslag op de tegels van het terras of wellicht voor het renoveren van de trap? Het zijn klussen die je vaak in een weekend hebt uitgevoerd en veel doen met de uitstraling van je woning. In dit artikel lees je meer over het uitvoeren van de voorjaarsschoonmaak. 

Zorg dat je over de juiste hulpmiddelen beschikt 

Om de voorjaarsschoonmaak zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het zaak om de juiste hulpmiddelen in huis te halen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verschillende modellen aluminium trappen die online worden aangeboden. Een stevige trap is onmisbaar bij de meeste projecten! In plaats van een trap, zou je ook tijdelijk een rolsteiger kunnen huren. Dat is bijvoorbeeld prettig bij het afwerken van wanden; je kunt in één keer een groter oppervlak bewerken. Vergelijk een rolsteiger met een bordes trap die men veel gebruikt binnen grote magazijnen en bij logistieke organisaties. 

Professioneel gereedschap huren steeds populairder 

Naast een stabiele basis voor het uitvoeren van je klus, heb je mogelijk professioneel gereedschap nodig. Het huren ervan is de laatste jaren steeds populairder. Mede doordat het aanbod bij verhuurders sterk is toegenomen. Huur er een hogedrukspuit voor het terras, een klopboormachine om nieuwe accessoires op te kunnen hangen aan de betonnen muur, enzovoorts. Dit is goedkoper dan het kopen van dergelijk gereedschap en daarbij duurzamer. 

Maak een planning voor je voorjaarsschoonmaak 

Niet alleen is het belangrijk om over de juiste hulpmiddelen te beschikken voor de uitvoering van een voorjaarsschoonmaak. Zorg er daarnaast voor dat je een planning hebt uitgedacht. Door de opfrisbeurt voor je woning op te delen in verschillende kleinere klussen, ervaar je steeds weer een positieve boost. Het is prettig om iets afgerond te hebben! Die positieve boost maakt dat klussen impact heeft op je mentale gezondheid, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Daar komt nog bij dat je bij klussen rondom je woning zonlicht absorbeert en daarmee vitamine D aanmaakt. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen