pinterest
Keukenrenovatie gepland? 4 tips voor het inrichten van je nieuwe keuken

Keukenrenovatie gepland? 4 tips voor het inrichten van je nieuwe keuken

Sta je op het punt om je keuken te renoveren? Dat is spannend! Of je nu een fanatieke kok bent of gewoon een mooie keuken wilt, het is belangrijk om de ruimte zowel functioneel als aantrekkelijk in te richten. Hier zijn vier tips die je helpen bij het inrichten van je nieuwe keuken.

Slimme opbergruimte

Een van de grootste uitdagingen in de keuken is het netjes opbergen van al je kookspullen, servies en apparaten. Slimme opbergruimte kan echt het verschil maken. Overweeg diepe lades in plaats van traditionele kastjes. Deze zijn perfect voor het opbergen van potten, pannen en andere grote items en je kunt er veel makkelijker bij.

Kasten met uittrekbare rekken of draaiplateaus zijn super handig, vooral in die lastige hoekkasten. Vergeet niet om ook de hoogte in te gaan met hoge kasten die tot aan het plafond reiken. Dit biedt extra opbergruimte voor spullen die je niet dagelijks nodig hebt.

Duurzame en efficiënte apparaten

Moderne keukens vragen om duurzame en energiezuinige apparaten. Kies voor apparaten die zowel goed zijn voor het milieu als je kookervaring verbeteren. Inductiekookplaten zijn bijvoorbeeld een geweldige keuze omdat ze snel en efficiënt koken en makkelijk schoon te maken zijn. Naast inductiekookplaten, denk ook aan energiezuinige opties zoals een vaatwasser met laag waterverbruik, een koelkast met een hoog energielabel en een combi-oven die meerdere functies combineert om ruimte te besparen. Merken zoals ATAG bieden topkwaliteit efficiënte apparaten.

Multifunctioneel werkoppervlak

Een goed werkoppervlak is een must in elke keuken, of je nu een snelle maaltijd maakt of een uitgebreid diner b

ereidt. Kies een werkblad dat zowel mooi als praktisch is. Graniet, kwarts en roestvrij staal zijn populaire keuzes omdat ze duurzaam en makkelijk te onderhouden zijn.

Als je de ruimte hebt, overweeg dan een kookeiland. Dit biedt niet alleen extra werkruimte, maar kan ook dienen als ontbijtbar of een gezellige plek waar vrienden en familie kunnen zitten terwijl jij kookt. Zorg ervoor dat je werkblad groot genoeg is voor al je kook activiteiten, van snijden en mengen tot het neerzetten van hete pannen.

Verlichting: functioneel en sfeervol

Goede verlichting is echt belangrijk in de keuken. Het zorgt ervoor dat je veilig en efficiënt kunt werken, en het draagt bij aan de sfeer. Combineer verschillende soorten verlichting om de perfecte balans te vinden tussen functionaliteit en gezelligheid.

Werkverlichting is een must boven je aanrecht, fornuis en andere werkgebieden. Inbouwspots of LED-strips onder de bovenkasten zijn ideaal voor helder, gericht licht. Voor algemene verlichting kun je kiezen voor een centrale plafondlamp of hanglampen boven een kookeiland of eettafel.

Vergeet de sfeerverlichting niet. Dimmer-switches zijn ideaal om de verlichting aan te passen aan verschillende momenten, of je nu aan het koken bent of een ontspannen diner hebt. Decoratieve verlichting, zoals wandlampen of accentverlichting in vitrinekasten, kan ook bijdragen aan een warme en uitnodigende sfeer.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen