pinterest
Bad versus douche: alle overwegingen op een rijtje

Bad versus douche: alle overwegingen op een rijtje

De badkamer is een van de meest belangrijke delen van het huis. In de ochtend maken we er gebruik van om ons klaar te maken zodat we de dag kunnen beginnen. Aan het eind van de dag maken we er gebruik gebruik van om de dag juist af te sluiten. Daarom is het belangrijk dat je kunt genieten van jouw droombadkamer. Het kan alleen lastig zijn om te kiezen voor een douche of juist voor een bad. Voordat je een keus maakt, is het fijn als je alle voordelen een douche en bad op een rijtje hebt. Wil jij weten wat deze voordelen zijn om de juiste keus te maken? In dit artikel zetten wij ze voor je op een rijtje. Lees snel verder!

Voordelen van een douche

Het is het meest ideaal als je kunt kiezen voor een bad en een douche. Echter kan het zo zijn dat je uitsluitend voor een van de twee kunt kiezen. Als je voor een douche kiest, dan kies je voor de meest duurzame manier om jezelf op te frissen in de ochtenden of de dag weg kunt wassen zodat je ‘s avonds fijn kunt slapen. Je gebruikt minder water, omdat je de douche niet vol hoeft te laten lopen. Daarnaast kun je jezelf het snelst wassen door gebruikte maken van de douche. Er is namelijk geen wachttijd voor- en na het wassen aan verbonden. Daarnaast spoelt het vuil tijdens het wassen meteen weg. Ga je een douche kopen? En houdt je van een massage? Dan kun je zelfs staand snel een massage krijgen door de juiste douchekop aan te schaffen. 

Voordelen van een bad

Ondanks een bad minder duurzaam is, heeft ook het hebben van een bad voordelen. Zo heb je de mogelijkheid om lekker te ontspannen met een bad. Door vaker een warm bad te nemen kun je ‘s avonds beter slapen. Daarnaast zijn veel mensen zich er niet van bewust dat baden ook goed is voor je gezondheid. Je kunt het bijna vergelijken met sporten. Door een bad van 30 minuten te nemen kun je ongeveer evenveel calorieën verbranden als je tijdens een wandeling doet. Een bad is ook veiliger voor kinderen. Ze hebben minder kans om te vallen tijdens het baden en je badkamer wordt minder nat. Wanneer je toch voor een bad kiest, kies dan een badkamer kraan die water besparend is. Zo kun je toch nog op de centjes letten.

Kortom, zijn er voordelen verbonden aan het hebben van een douche, maar ook wanneer je voor een bad kiest. Welke keus je maakt hangt uiteindelijk af van jouw persoonlijke omstandigheden. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen