pinterest
Zo zorg je dat je aansprakelijkheid en inboedel goed verzekerd zijn

Zo zorg je dat je aansprakelijkheid en inboedel goed verzekerd zijn

Als er brand uitbreekt of als er bij je bedrijf wordt ingebroken is dat een nachtmerrie. Om te beginnen het feit dat je pand verwoest is of omdat iemand er inboedel verdwenen is. Dan moet je ook nog dealen met het feit dat er dingen weg zijn die je nodig hebt, om je bedrijfsvoering voort te zetten. Als je een goede inboedelverzekering hebt hoef jij je in ieder geval geen zorgen te maken over de vervanging van apparatuur en meubilair. Op deze manier heb je snel nieuwe inboedel en kun je eventueel een (nood)locatie betrekken zodat je door kunt met ondernemen. 

Ook een aansprakelijkheidsverzekering is geen overbodige luxe. Een ongelukje is immers zo gebeurd. Bijvoorbeeld omdat je in alle haast met de ladder door een glazen pui van een klant gaat. Of je medewerker morst een kop koffie over de server van een opdrachtgever. Heel vervelend allemaal, maar met een goede aansprakelijkheidsverzekering zijn kleine ongelukjes geen grote ramp omdat de materiĆ«le schade die je bij een ander veroorzaakt is gedekt. Ook lichamelijk en geestelijk letsel door jouw schuld valt onder de dekking. Je moet er niet aan denken dat je bijvoorbeeld in het verkeer of tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden iemand per ongeluk verwondt. In dat geval komen medische kosten en een eventuele schadevergoeding voor jouw rekening. In dit artikel vertellen we je waarom het verstandig is om een goede aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering af te sluiten.

Klein ongelukje wordt geen grote ramp

Het kan iedereen gebeuren, een ongelukje. Je rijdt achteruit met je bestelbusje over een kinderfietsje heen. Gelukkig heb je het kindje dat erbij hoort niet geraakt maar die is natuurlijk ontroostbaar door het kapotte rijwiel. Dan kun je de kleine fietser snel troosten met een gloednieuw exemplaar die door je verzekeringsmaatschappij is betaald. En zo zijn er nog wel meer situaties te bedenken waardoor je schade maakt bij iemand anders. Een werknemer die even niet oplet, een fietser die je over het hoofd ziet, een onderdeel dat je verkeerd monteert. In dit soort gevallen kun je aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade.

Uiteindelijk zijn het zijn maar spullen

Als je inboedel schade oploopt of gestolen wordt door een brand of inbraak is dat heel vervelend. Maar uiteindelijk is het belangrijk dat niemand gewond is geraakt. Daarna is het een kwestie van de rotzooi opruimen en je verzekeringsmaatschappij bellen. Spullen zijn maar spullen, maar als je alles bij elkaar optelt vertegenwoordigen ze een behoorlijke waarde. Kantoormeubelen, machines en apparatuur zijn nodig om je bedrijf weer op te starten. Check ook even of (water)schade door extreem weer verzekerd is en of je dure apparatuur apart bij moet verzekeren.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen