pinterest
Het samenstellen van jouw perfecte woonkamer!

Het samenstellen van jouw perfecte woonkamer!

Ben je bezig met de inrichting van je eigen woonkamer? En ben je benieuwd hoe je dat het beste kan aanpakken? In dit artikel geven we je een paar tips over waar je aan moet denken wanneer je een woonkamer aan het inrichten bent. 

Inspiratie

Wanneer je begint met het inrichten van een woonkamer is het een goed idee om eerst eens online wat rond te kijken. Wat past eigenlijk goed bij jou? Er zijn veel verschillende stijlen, kleuren en materialen, en daarnaast is het natuurlijk belangrijk hoe groot de kamer is. Je wil niet achteraf bedenken dat je hoekbank eigenlijk veel te groot is de voor de woonkamer. Ga daarom eerst wat rondkijken om inspiratie op te doen voordat je begint met de indeling van de woonkamer. 

Indeling

Wat is voor jou het belangrijkste aan een woonkamer? Wil je de nadruk leggen op de TV, of staat juist de open haard centraal? Wil je veel opslagplaats of is dat minder belangrijk? Dit zijn zaken waar je van te voren over na wil denken. Het is een goed idee om eerst de kamer op te meten om te weten hoeveel ruimte je hebt. Als je weet met hoeveel ruimte je kan werken, maak dan een plattegrond waarin je kan schetsen hoe het eruit komt te zien als je alles hebt aangeschaft. Blijft er ruimte over? Of heb je juist teveel spullen in gedachte waardoor je eigenlijk geen ruimte over hebt? Schrijf dit goed voor jezelf op voordat je begint met het aanschaffen van verschillende meubelen.

Stijl

Er zijn veel verschillende stijlen waarvoor je kan kiezen als je een woonkamer aan het indelen bent. Hierin is geen goed of fout, het gaat erom wat jij het mooiste vind. Wat dacht je bijvoorbeeld van industrieel, landelijk of wellicht juist meer modern? Er is voor iedereen een passende stijl te bedenken. Heb je wellicht al eens tussen de grote, comfortabele en luxe hoekbanken van profijt meubel gekeken? Hier kan je erg veel inspiratie uit opdoen waarop je vervolgens verder kan bouwen. 

Meubelen

Welke meubelen neem je mee uit je vorige woning, of heb je misschien al in je huidige woonkamer? Of wil je eigenlijk het liefst alles nieuw aanschaffen? Je wil natuurlijk helemaal op je plek zijn in je nieuw ingerichte woonkamer. Dus is het een goed idee om alles in één keer goed te doen. Je zult er nog jaren plezier van hebben, en je wil niet achteraf denken, had ik het toch maar anders gedaan. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen