pinterest
Een badkamerrenovatie: waar moet je op letten en welke beslissingen neem je mee?

Een badkamerrenovatie: waar moet je op letten en welke beslissingen neem je mee?

Interieur beslissingen kunnen soms ontzettend moeilijk zijn, zo is dat niet anders voor de badkamer. Als je aan een badkamerrenovatie begint komen er veel vragen op je af. Welke indeling wil je hanteren? Welke tegels moet je kiezen? Waar wil je de radiator hebben? Al die vragen kunnen soms wat overweldigend zijn. Voor dit soort vragen kun je altijd terecht bij Sanispecials. Toch liever eerst zelf research doen? In deze blog gaan we je vertellen waar je op moet letten bij het renoveren van je badkamer en het aanschaffen van een bad. 

Inbouw- of vrijstaand bad?

Deze keuze is niet alleen een smaak kwestie, ook de praktische voor- en nadelen moeten in deze beslissing goed worden overwogen. Zo is het misschien handig eerst te kijken naar de beschikbare ruimte. Bij het installeren van een bad moet je bijvoorbeeld ook rekening houden met leidingwerk. Je kunt niet zomaar overal in de ruimte een bad plaatsen. Je hoeft hier niet zelf over te piekeren. Bij het maken van de badkamer indeling samen met specialisten wordt hier al uitvoerig naar gekeken. Het bad dat de minste ruimte in beslag neemt is een ingebouwd ligbad. Je kunt hierbij kiezen voor een standaard rechthoekige, maar bijvoorbeeld ook een hoekbad. De leidingen worden in dit geval in de muur en vloer verwerkt. Bij een vrijstaand bad ligt dat iets anders. Doordat het bad midden in de ruimte komt te staan neemt het automatisch meer ruimte in beslag. De afvoer kan net als bij het normale ligbad in de vloer, maar de waterleiding zal in dit geval ook door de vloer moeten. 

Voor welke afmeting kan je het beste gaan?

De meest geschikte afmeting voor je bad hangt af van 2 factoren. Allereerst hangt het van de afmeting van je badkamer af. Je wilt niet dat het bad in de weg staat als je het niet gebruikt. Het moet een toevoeging zijn aan de ruimte, geen last. De tweede factor die meespeelt is hoe lang je bent, en hoe je het bad wilt gebruiken. Als je iemand bent die het liefst languit in bad ligt moet dit natuurlijk wel even getest worden voor het aanschaffen van het bad. Ga eens langs bij een winkel en test een aantal verschillende formaten uit. Zo weet je precies welke afmeting het beste bij je past. Naast je lengte speelt het doel van het bad natuurlijk ook een grote rol in het bepalen van de afmeting. Als je eens in de zoveel tijd samen in bad wilt zitten moet hier natuurlijk ook voldoende ruimte voor zijn. 

Verschillende vormen

Door te puzzelen met verschillende bad vormen kun je ook in een kleine badkamer een bad kwijt. Je hebt veel verschillende opties. Je kunt gaan voor een rechthoekig, driehoekig, zeshoekig, ovaal, achthoekig, rond of zelfs hartvormig bad. Als je jouw badkamer wil onderscheiden van de standaard badkamer dan is het kiezen van een niet vaak voorkomende bad vorm een goede overweging. Let er hierbij wel op dat de levertijd langer kan duren. Je kunt de mogelijkheden overleggen met een sanitairbedrijf als Sanispecials. De mogelijkheden zijn uiteenlopend, van kleine badkamers tot badkamers met designhaarden achter glas

Welke kraan past het beste bij je bad?

Als je met behulp van bovenstaande tips je nieuwe bad hebt uitgekozen is het natuurlijk belangrijk dat je deze aanvult met een bijpassende kraan. Zo heb je bij een vrijstaand bad ook een vrijstaande kraan nodig, maar dan ben je er nog niet. Je hebt allerlei verschillende soorten stijlen, kleuren en materialen om uit te kiezen. Naast vrijstaande kranen heb je ook inbouwkranen en badrandkranen. Inbouwkranen worden, zoals het woord zelf al zegt, ingebouwd in de muur. Badrandkranen worden geïnstalleerd op de rand van het bad en zijn daarom niet geschikt voor ieder type bad. Als je dit kraantype graag wilt hebben moet je dit al aangeven bij Sanispecials tijdens het aanschaffen van het bad.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen