pinterest
Beveiligen met een IP camera

Beveiligen met een IP camera

Lang niet iedereen is bekend met IP camera’s en de voordelen ervan. Vooral als je van plan bent om een IP camera te kopen, ben je waarschijnlijk op zoek naar het antwoord op een hoe een IP camera werkt en welk het meest geschikt is voor jouw situatie. Bij Avicam, leverancier van beveiligingscamera’s, geven ze antwoord op de meest voorkomende vragen

Wat betekent IP camera?

Een IP camera maakt gebruik van het ‘Internet Protocol’, dit is een netwerkprotocol waarmee computers op een netwerk met elkaar kunnen communiceren, zoals op het internet. Door middel van een UTP kabel kan de IP camera vervolgens verbinding maken met het internet, indien deze wordt gekoppeld aan een router of NVR recorder. Deze UTP camera kan meer data verwerken dan een COAX kabel, waardoor de IP camera camerabeelden met hogere resolutie en betere beeldkwaliteit toont. Ook kunnen de camerabeelden door middel van draadloze verbinding (Wifi) worden verzonden. Door de internetverbinding is het mogelijk om overal ter wereld de camerabeelden van je camera live te volgen. Camerabewaking is erg bijzonder, omdat het met deze techniek mogelijk is om beelden met een aanzienlijk hoge beeldkwaliteit te versturen. Op de plek waar je de camerabeelden bekijkt, kun je bij het live meekijken genieten van een scherp beeld. Bovendien kun je bij het terugkijken van de opgenomen beelden digitaal inzoomen op belangrijke details.

Toepassingen van een IP camera

Het ruime aanbod IP camerasystemen varieert van onder andere een bestuurbare PTZ-, vandaalbestendige- en een bulletcamera maar ook een fisheye lens camera of smart home systemen. Er zijn camera’s verkrijgbaar met extra opties,  zoals ingebouwde speakers, een microfoon en tweerichting audio. Maar ook vandaalbestendige buitencamera’s die op binnen en buiten locaties gebruikt worden. En verder met functies als een babyfoon en een deurbel passen in het uitgebreide assortiment van IP camera’s.

Voordelen van IP camera’s

IP camera’s hebben verschillende voordelen wanneer ze vergeleken worden met analoge camera’s, dit zijn onder andere:

  • Kwaliteit: In tegenstelling tot een analoge camera, kan een camera digitale data versturen via een netwerk. In de meeste gevallen is dat Ethernet of Wifi. Dankzij deze verbinding zijn de kwaliteit van de beelden en geluidsfragmenten vele malen hoger dan die van een analoge camera.

  • Video analytics: Met een camera heb je de mogelijkheid om bepaalde gebeurtenissen een kenmerk mee te geven wanneer ze door de camera worden gedetecteerd, bijvoorbeeld wanneer er mensen in het gezichtsveld van de IP camera komen. Op deze manier kunt u de beelden van die gebeurtenis weer snel terug vinden zodra je de beelden gaat bekijken.

  • Flexibiliteit: Nog een groot voordeel is de flexibiliteit van camera’s. Deze camera hoeft niet aan een computer gekoppeld te worden om te functioneren. In plaats daarvan kan een camera gemakkelijk verplaatst worden.

  • Toegankelijkheid: IP camera’s maken gebruik van digitale streaming, de beelden en geluidsfragmenten worden dus via het internet getransporteerd. Hierdoor is het mogelijk om de beelden overal live te bekijken. Dit maakt deze camera’s ideaal als beveiligingscamera’s.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen