pinterest
Kiezen van een badkamerspiegel

Kiezen van een badkamerspiegel

Een badkamerspiegel is een blikvanger in je badkamer. Het is dus zeer belangrijk om de juiste spiegel te kiezen. In dit artikel zullen wij tips met je delen om ervoor te zorgen dat je de juiste spiegel kiest voor je badkamer. 

Afbeelding

Maat van de spiegel

Bij het kiezen van de maat van je spiegel moet je niet alleen rekening houden met de functie, maar ook met de proportie. Om een evenwichtige look te creëren, moet je nadenken over de grootte van de spiegel in verhouding tot je badkamermeubel. Meestal zal een spiegel niet breder zijn dan de wastafel zelf. Het is gebruikelijk om een spiegel te kiezen die even breed is als je badkamermeubel. Er zijn natuurlijk wat uitzonderingen.

Eén of meerdere spiegels

Als je een brede wastafel hebt, bijvoorbeeld een wastafel met twee bakken erin, heb je de mogelijkheid om meerdere spiegels te gebruiken of één enkele spiegel die dezelfde breedte heeft als de wastafel.

Het kiezen van meerdere hoge, smalle spiegels of zelfs kleine ronde spiegels kan een badkamer een meer verticale uitstraling geven, waarbij de hoogte van de ruimte wordt benadrukt. Dit werkt heel goed bij hoge muren. Het gebruik van een enkele grote spiegel opent natuurlijk de badkamer door meer van de tegenoverliggende muren te reflecteren. Uiteindelijk komt de keuze neer op je persoonlijke voorkeur.

Ronde spiegels

We hebben het vooral over eenvoudige, rechthoekige spiegels gehad, maar er zijn natuurlijk veel meer vormen. Ronde spiegels kunnen een geweldige manier zijn om wat zachtheid en een ontspannen aantrekkingskracht te geven aan een badkamer, die vaak veel harde oppervlakken en scherpe lijnen heeft. 

Type verlichting

Modernespiegelszijn tegenwoordig allemaal voorzien van LED verlichting. LED verlichting is een energiezuinige keuze die ervoor zorgt dat je bespaart op je energierekening. De positie van de verlichting kan per spiegel verschillen. Hieronder vind je enkele opties die in de markt te vinden zijn:

- Rondom verlichting
- Boven en onder verlichting
- Zijverlichting

Natuurlijk zijn er ook spiegels te verkrijgen die helemaal geen verlichting hebben. Dit zijn standaard spiegels die ook in verschillende breedtes te verkrijgen zijn. Achteraf kan je altijd kiezen voor een spiegellamp voor meer verlichting in de badkamer.

IP44 beschermingsklasse


IP staat voor Ingress Protection of International Protection Rating en zegt iets over de beschermingsgraad tegen het indringen van water. Stroom en water zijn twee dingen die niet samengaan. In de badkamer moet je erop letten dat je verlichtingen beschermd is tegen water. Daarvoor moet je de juiste IP-beschermingsgraad kiezen. Verlichting in de buurt van een badkuip of douche moet een IP67 beschermingsklasse hebben. Dan is het waterdicht bij tijdelijke onderdompeling. De meeste spiegels met verlichting hangen ver genoeg van een badkuip of douche. De grens is 60 cm, een IP44 beschermingsgraad is dan voldoende.

Spiegel met verwarming

Veel spiegels beslaan snel in badkamers door een gebrek aan goede ventilatie of de grootte ervan. Het is zeer vervelend als de spiegels beslaan wanneer je haast hebt en dit moet wegvegen. Door een spiegel met spiegelverwarming te nemen, voorkom je dit probleem en beslaat je spiegel niet meer. Bij de meeste spiegels kan je een spiegelverwarming erbij bestellen, maar zorg er dan voor dat je de juiste afmeting besteld. Een spiegelverwarming is zeer makkelijk te monteren. Het verwarmingsmatje kan je aan de achterzijde van je spiegel bevestigen en deze wordt dan direct op het lichtnet/hoofdstroom netwerk aangesloten. Zorg er wel voor dat deze geschakeld is, anders staat de spiegelverwarming continu aan.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips je geholpen met het uitkiezen van de juiste spiegel voor je badkamer. Houd bij de keuze van je nieuwe badkamerspiegel dus rekening met de vorm, proportie en let bij spiegels met verlichting en/of verwarming ook op de juiste IP beschermingsgraad.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen