pinterest
Binnendeuren uitkiezen: dit zijn de populairste soorten

Binnendeuren uitkiezen: dit zijn de populairste soorten

De deur is een belangrijk onderdeel van het huis en ook binnen heb je er vaak wel een aantal nodig. Een deur die dicht kan biedt naast privacy ook vaak comfort en warmte. Er zijn veel verschillende soorten binnendeuren beschikbaar en het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor jouw huis. In dit artikel benoemen we de populairste soorten binnendeuren.

Afbeelding

Eiken deuren

Eiken is een sterke en duurzame houtsoort die altijd populair is geweest voor het maken van deuren. Eiken binnendeuren zijn zeer solide en zwaar, maar ook vrij duur. Ze kunnen worden gebeitst of geverfd om te passen bij ieder interieur. Deze deuren kunnen worden gemaakt om eruit te zien alsof ze uit één stuk eikenhout zijn gesneden, of ze kunnen een modernere uitstraling hebben met een vlakke afwerking.

Deuren met glas

Deuren met glas zijn een geweldige manier om licht toe te voegen aan een kamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder enkele, dubbele en Franse deuren. Binnendeuren met glas kunnen op zichzelf worden gebruikt of je kunt ze combineren met andere stijlen binnendeuren. Binnendeuren met glas zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, dus het is gemakkelijk om er een te vinden die bij de rest van je huis past.

Stalen deuren

Stalen deuren zijn heel gebruikelijk en worden in de meeste huizen gebruikt. Ze kunnen in elke vorm of maat worden gemaakt en ze kunnen worden geverfd of gepoedercoat om bij de kleur van de rest van het huis te passen. Stalen deuren zijn geweldig voor de veiligheid, omdat ze het erg moeilijk maken om er doorheen te breken

Vouwdeuren

Vouwdeuren zijn een geweldige manier om het meeste uit een kleine ruimte te halen. Ze worden ook gebruikt als ingang van een kamer of als roomdivider. Er zijn veel verschillende stijlen vouwdeuren beschikbaar, van traditionele houten vouwdeuren tot moderne glazen vouwdeuren.

Glas in lood deuren

Glas in lood deuren zijn mooi en uniek. Ze worden gemaakt door gekleurde stukjes glas bij elkaar te plaatsen om een ​​afbeelding te vormen. Glas-in-lood deuren zijn er in veel verschillende soorten en maten. Je vindt ze in de vorm van een boog, rond, vierkant, driehoekig of rechthoekig. De meest voorkomende glas-in-looddeuren zijn degenen die aan de bovenkant gebogen of afgerond zijn. 

Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn een van de meest populaire soorten deuren voor gebruik in een modern huis. Ze zijn zeer eenvoudig te bedienen en kunnen in beide richtingen worden geopend. Dit maakt ze ideaal voor kamers met beperkte ruimte. De schuifdeuren zijn over het algemeen gemaakt van glas, maar ze kunnen ook van hout of metaal zijn. Het glas dat in schuifdeuren wordt gebruikt, is gehard veiligheidsglas, wat betekent dat het bij een breuk niet in stukken breekt.

Paneeldeuren

Paneeldeuren zijn eenvoudig te installeren. Ze zijn er in verschillende stijlen en kunnen in bijna elke opening worden gemaakt. Paneeldeuren worden ook wel platte deuren genoemd omdat ze geen verhoogde of verzonken panelen aan de voorkant van de deur hebben. Het voordeel hiervan is dat er geen lip is om aan kleding te blijven haken of vuil op te vangen, waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn. Een zeer populaire stijl van paneeldeur is de Franse deur die bestaat uit twee scharnierende panelen die openzwaaien als een set Franse ramen.

Pivotdeuren

Pivotdeuren worden veel gebruikt in hotels, restaurants en winkels. Pivotdeuren zijn een uitstekende optie voor gebieden met veel verkeer, omdat ze met één hand kunnen worden geopend en niet hoeven te worden opengezwaaid. 

Eiken luxe fineer deuren

Kies voor fineerdeuren om de beste eikenhouten deuren te krijgen. Deze worden gemaakt door dunne vellen eikenhout te verlijmen op een kern van multiplex of spaanplaat. Het fineer wordt vervolgens geschuurd om het een gladde afwerking te geven en de nerf wordt op elkaar afgestemd zodat het eruit ziet als massief hout als het klaar is.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen