pinterest
Hoe kun je je woning koel houden in de zomer?

Hoe kun je je woning koel houden in de zomer?

De beste tijd van het jaar om af te koelen op het strand is in de zomer! Maar als je een huismus bent, denk je waarschijnlijk aan manieren om je woning in deze warme maanden koel te houden. Dit is al helemaal het geval als je vanuit huis werkt. Een airco mobiel kan hier goed bij helpen. Helaas kan zo’n apparaat wel flink wat geld kosten, al valt dat bij een goedkope mobiele airco gelukkig mee. Daarnaast zijn er nog veel meer tips waar je gebruik van kunt maken om je huis koel te houden in de zomer. 

Schakel lampen uit wanneer ze niet gebruikt worden

Gloeilampen produceren warmte, vooral de gloeilampen. Als je dit verouderde type lamp niet kunt vervangen, is het minste wat je kunt doen het gebruik ervan minimaliseren. Sommige huizen installeren zonnepanelen om de kosten van elektriciteit te minimaliseren. Zo sla je twee vliegen in één klap aangezien je je energierekening ook verlaagd.

Ontvochtig je huis

Als je in een vochtige omgeving woont, verdampt je zweet langzamer, dus het is het beste om losse katoen en andere natuurlijke stoffen te dragen om de koeling te stimuleren. Door de luchtvochtigheid te verlagen, voel je je ook koeler. Overigens kan een airco met slang hierbij helpen! 

Kook niet binnen

De keuken kan tijdens het koken veel warmte creëren en vasthouden. Het beste compromis is om te koken op het koelste moment van de dag. Als je ervoor kunt kiezen om in je achtertuin te koken, is dat een goed excuus voor een barbecue in de achtertuin! Hierdoor zal het niet warmer worden in je woning. 

Verminder en reflecteer zonlicht

Direct zonlicht dat je huis binnenkomt, kan de temperatuur verhogen. Het plaatsen van jaloezieën, gordijnen of reflecterende raampanelen zijn enkele van de manieren om de zon uit de ramen te houden. Door direct zonlicht uit je kamer te houden, wordt de warmte in de ruimte verminderd.

Open ramen aan beide kanten van je woning

Door ramen aan beide uiteinden van het huis te openen, laat je de lucht vrij door de hele woning stromen. Dit wordt een kruisventilatie genoemd. Dit proces helpt de temperatuur in je huis te verlagen. Je zult versteld staan ​​hoeveel koeler het wordt!

Leg gladde, witte stoffen hoezen op je meubels

Witte stoffen hoezen houden minder warmte vast in je meubels. Deze hoezen reflecteren ook het licht. Sommigen zouden zeggen dat het minder warmte van zonlicht absorbeert. De meubels en het interieur van het huis blijven daarbij koeler.

Koppel apparaten en elektronica los

In dit elektronicatijdperk is warmte een normaal bijproduct. Als je kinderen of tieners de hele dag met hun Xbox op grote flatscreen-tv's hebt, is het misschien het beste om hun speeltijd te minimaliseren. Trek die stekkers eruit als je geen gadget gebruikt. Minder geproduceerde warmte betekent een koeler interieur. 

Hang natte was aan de waslijn

Een droger is in de zomer niet anders dan een oven. Het zijn warmtevermenigvuldigers, dus probeer ze niet te gebruiken als je niet meteen droge kleding nodig hebt. Bovendien koelt het drogen aan de lijn ook de lucht die je huis binnenkomt als de windrichting gunstig is.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen