pinterest
Brandwerende gipsplaten voor een veilig gevoel

Brandwerende gipsplaten voor een veilig gevoel

Gipsplaten zijn niet alleen fraai om wanden en plafonds af te werken en een goede basis te leggen. Gipsplaten zijn daarnaast ook een uitstekend materiaal om de brandveiligheid van gebouwen mee te vergroten. Maar wat is een brandwerende gipsplaat nu precies en hoe kun je ze inzetten om een brandwerend effect te creëren in jouw woning? Je leest het in dit artikel. 

Brandwerende gipsplaten hebben een vertragende werking

Hoe langer een constructie vlammen en hitte kan weerstaan, hoe meer tijd bewoners of gasten van het gebouw krijgen om te vluchten en de brandweer om het gebouw te redden. Gips is een uitstekend materiaal in de strijd tegen branddoorslag en brandoverslag. Brandwerende gipsplaten zijn hierin nog een stukje beter. De vezels in de kern van brandwerende gipsplaten zorgen voor een verhoogde brandwerendheid, hierdoor heeft hij ook een hogere volumieke massa dan een gipsplaat. Met deze eigenschap zullen de constructies, naast een hoge brandweerbaarheid, een hogere geluidsisolerende waarden bereiken.

Waar kan je brandwerende gipsplaten voor gebruiken?

In principe zijn brandwerende gipsplaten in allerlei situaties te gebruiken. Wanneer je een grote kantoorruimte, woonkamer of slaapkamer hebt, die grenst aan andere grote ruimtes, is de inzet van brandwerende gipsplaten een goede oplossing. Zo vertraag je de overslag van de ene naar de andere ruimte wanneer er brand is. Je kunt een brandwerende gipsplaat onder andere gebruiken voor de bekleding van plafonds, scheidingswanden, maar ook voor andere doeleinden.

Voordelen van brandwerende gipsplaten

Brandwerende gipsplaten hebben naast de hoge brandwerendheid nog vele andere voordelen. Zo worden de gipsplaten veel in de bouw gebruikt, omdat erg eenvoudig in het gebruik zijn: schroef ze simpelweg tegen een lelijke muur aan en je hebt een keurige nieuwe muur. Ook zijn gipsplaten niet duur en worden ze makkelijk overgeschilderd, behangen of betegeld. Naast het feit dat de gipsplaten een goede brandwerende eigenschap hebben, zijn ze goed te gebruiken voor geluidsisolatie.

Een brandwerende gipsplaat kent vele voordelen en beschermt jou en je geliefde tegen de verspreiding van brand. 

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen