pinterest
Creëer een warme sfeer in jouw wintertuin!

Creëer een warme sfeer in jouw wintertuin!

Afbeelding

In de winter zijn de meeste tuinen bar en bruin. Er hangt geen blaadje meer aan de bomen en de tuin ziet er vaak kil uit. Wil jij ook in de winter kunnen genieten van sfeer in de tuin? Creëer dan jouw eigen sfeervolle wintertuin aan de hand van de volgende tips. 

Groen! 

Het is een fabel dat je in de winter geen groen in de tuin kunt hebben. Zo zijn er genoeg wintervaste planten die hun bladeren houden en planten die juist hun groene blad laten zien in de winter. Buxusstruiken houden hun groene blad in de winter en zijn dus een echte aanrader voor de gezellige wintertuin. Daarnaast is de Amarylis een mooie sfeermaker in de winter met de prachtige kleurrijke bloem. Ook de sierkers, kerstroos, skimmia en coniferen maken een wintertuin kleurrijk!

Tuinmeubilair van hout 

Kies voor een warm gevoel en kies voor hout. Tuinmeubilair van hout geeft een warme uitstraling. Houten tafels voor in je tuin kunnen bijdragen aan een warme sfeer. Je kunt een mooie buitendeken over de houten stoelen leggen en lampjes en kerststukjes op de houten tafel plaatsen. Zo heeft jouw tuin een prachtig warm kerstgezicht. 

Vogelzang 

Zorg voor leven in de tuin met vogelzaad. De vogels hebben het moeilijk in de winter. De koude temperaturen zorgen ervoor dat zij moeilijk uit de bevroren grond kunnen eten. Met vogelvoer help je niet alleen de vogels de winter door. Ook geef je jouw tuin wat extra leven. Het getjilp en gefluit geeft de tuin een gezellige sfeer. 

Lichtjes

Wat natuurlijk niet mag ontbreken, zijn voldoende lichtjes. In de donkere maanden kun je jouw tuin voorzien van extra sfeer door verlichting. Hang bijvoorbeeld een lichtsnoer door de bomen of kies voor lampionnetjes in de tuin en op de houten tafels. Het geeft direct een sfeervolle uitstraling aan jouw tuin. 

De wintertuin hoeft helemaal niet kaal en dor te zijn. De winter is het seizoen om jouw tuin extra gezellig en knus te maken. Wat een aantal wintervaste planten en goede verlichting al niet kan doen!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen