pinterest
Een nieuwe douchebak nodig? Plaats hem zelf!

Een nieuwe douchebak nodig? Plaats hem zelf!

Afbeelding

Is jouw badkamer ook een keer aan vernieuwing toe? Dan kan een badkamerverbouwing de oplossing zijn. Hoe oud je woning ook is, na een verbouwing ziet je badkamer er weer als nieuw uit. Wanneer je badkamer nog goed is, dan kun je er ook voor kiezen om delen van je badkamer te vernieuwen. Dit bespaart je geld en tijd en toch heb je bepaalde oude of versleten onderdelen van je badkamer weten te vernieuwen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de douche. De douche staat dagelijks bloot aan water dus na verloop van jaren zullen de douchewanden en douchebak er niet meer mooi uitzien. Om een douche te vernieuwen moet je beginnen bij de basis en dat is de douchebak. Douchebakken plaatsen is niet het allermoeilijkste werk, dus als je een beetje handig bent kun je dit zelf. 

Inbouw of opbouw? 

Er zijn talloze douchebakken in allerlei soorten maten te koop. De klassieke douchebak is altijd een opbouw douchebak met een opstap. In de huidige moderne badkamers past een opbouw douchebak niet meer, al is deze wel vrij gemakkelijk te plaatsen. Toch zal een inbouw douchebak veel mooier, strakker en moderner staan. En het voordeel is dat je geen opstapje meer hebt. Dit is vooral erg handig voor mensen die slecht ter been zijn. Een inbouw douchebak is alleen wel wat meer werk om te plaatsen. 

Problemen die je tegenkomt bij plaatsing inbouw douchebak 

Het meeste werk bij het plaatsen van een inbouw douchebak zit hem in het openbreken van de vloer. Je vloer moet hier wel geschikt voor zijn. De vloer moet namelijk dusdanig diep uitgebroken worden dat er ruimte is voor de douchebak zelf, maar ook voor de sifon. De sifon neemt normaliter nogal wat plek in. Ook moet er ruimte zijn voor de afvoerbuis. De afvoerbuit moet dusdanig geplaatst worden dat het water met de juiste hellingshoek naar het riool kan stromen. 

Hoe ga je te werk? 

Als je de vloer op de plek waar de douchebak moet komen hebt open gebroken, begin je met het aanleggen van de leiding. Zorg dat de leiding goed wordt aangesloten en plaats tenslotte de sifon. Ook de sifon moet goed waterdicht worden aangesloten. Vervolgens kun je de douchebak plaatsen. Als het goed is heb je opgemeten hoeveel vloer er opengebroken moet worden en vallen de randen van de douchebak netjes over de randen van de uitgebroken vloer. Onder de douchebak zitten meestal verstelbare schroefpoten, zodat je de douchebak geheel waterpas kunt plaatsen. Als je het doucheputje met de sifon hebt aangesloten kun je de randen gaan kitten. Als je de badkamer ook nog moet betegelen en je hebt er een geschikte douchebak voor, dan kun je over de randen van de douchebak tegelen, zodat je een mooi geheel krijgt. Na plaatsing van de douchebak kun je verder gaan met het plaatsen van de douchewand(en).

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen