pinterest
Hoe kan je jouw vloerkleed het beste neerleggen?

Hoe kan je jouw vloerkleed het beste neerleggen?

Effect van vloerkleden op het interieur 

Met een vloerkleed kun je in het interieur veel doen. Zo kun je kiezen voor een egaal zwart vloerkleed om de kamer een donkere uitstraling te geven. Of je gebruikt juist een lichte kleur zodat de ruimte waar het kleed ligt wat groter lijkt. Ook de positie van het vloerkleed is van belang. Door een vloerkleed op een bepaalde manier te positioneren, kun je bijvoorbeeld meubels aan elkaar verbinden. Tevens zijn vloerkleden ideaal om grote, eentonig oppervlakten visueel te 'breken'. Maar hoe kun je jouw witte of zwarte vloerkleed het beste neerleggen? Onderstaande tips helpen je een flink eind op weg.

Afbeelding

1. Bedenk waar het vloerkleed komt te liggen

Natuurlijk is het in eerste instantie belangrijk om te bepalen waar het vloerkleed komt te liggen. De ruimte die je hebt is namelijk bepalend voor de grootte en kleurkeuze van het vloerkleed. In een kleine slaapkamer of aanbouw gebruik je uiteraard een kleiner en smaller kleed dan in een grote woonkamer. 

2. Positie van een kleed in de slaapkamer 

De ideale positie voor een vloerkleed in de slaapkamer is, visueel gezien, naast het bed of aan het voeteinde van het bed. Besef daarbij dat het ook gewoon lekker is om, als je uit bed stapt, op een warm tapijt te kunnen staan in plaats van op een koude vloer. 

3. Een kleed in de hal plaatsen 

Als je graag een zwarte vloerkleed in de hal wilt leggen, zorg dan dat deze smal genoeg is. Leg het tapijt centraal in de hal, zodat er visueel symmetrie gecreëerd wordt. 

4. Houd de poolhoogte van het vloerkleed in de gaten 

Niet alleen de positie waar het vloerkleed ligt, maar ook de hoogte van het kleed is van belang. Een kleed met een relatief grote poolhoogte kan leiden tot een hoogteverschil op de vloer. Met als risico dat je struikelt, of dat bezoek over jouw kleed struikelt. Dat is natuurlijk iets dat je wilt voorkomen! 

5. Positionering van een vloerkleed in de eethoek 

In een eethoek een vloerkleed leggen is ook mogelijk en geeft vaak een huiselijk en warm perspectief aan de eetkamer. Een kleed verhoogt het gevoel van gezelligheid enorm. Door bijvoorbeeld twee poten van de eettafel op het kleed te zetten, kun je visueel een verbinding maken met het meubilair in de eetkamer. Het kleed precies onder de eettafel plaatsen, maakt van de eettafel een afzonderlijke plek.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen