pinterest
Creëer ruimte en gezelligheid: tips voor een stijlvolle eetkamer en woonkamer

Creëer ruimte en gezelligheid: tips voor een stijlvolle eetkamer en woonkamer

Zoek je op dit moment naar een fijne plek in huis waar je even tot rust kunt komen? Bijvoorbeeld na een flinke sessie in de sportschool of na een lange werkdag? Dan is het inrichten van een eigen sfeervolle eetkamer en woonkamer, bijvoorbeeld met een ovale eettafel, zeker het overwegen waard. Het inrichten ervan hoeft gelukkig niet veel tijd te kosten. Met slechts een paar kleine investeringen heb je dit al mogelijk gemaakt, waardoor je het dus in relatief korte tijd kunt realiseren. Meer weten waar je zoal op moet letten? Doe in deze blog alvast de nodige inspiratie voor je eigen interieur op.

Een of meerdere stoelen ogen direct erg uitnodigend en sfeervol

Om van je eethoek en woonkamer een succes te maken, is het enorm belangrijk dat er een of meerdere comfortabele meubelstukken neer worden gezet. Je kunt daarbij denken aan een heerlijke hoekbank op het moment dat je lekker veel ruimte beschikbaar hebt. En gaat het om een klein en knus hoekje dat je in moet richten bij jou in huis? Ga in dat geval op zoek naar een of meerdere stoelen in een aangename en zachte stof. Stoffen zoals velvet, linnen of teddy zijn hier bijzonder geschikt voor.

Ga voor comfortabele en zachte materialen als je het meubilair uitkiest

Het uitkiezen van comfortabele en zachte materialen is dus een erg belangrijke stap tijdens het uitzoeken van het nieuwe meubilair voor de zithoek. Maar je kunt de ruimte nóg comfortabeler  maken, bijvoorbeeld met zijdezachte plaids en sierkussens. Hierdoor kun je het meubilair extra gezellig aankleden en ook nog eens erg goed je eigen smaak terug laten komen. Ga je bijvoorbeeld graag voor een interieur in een hotel-chique, moderne, Japandi of een Scandinavische stijl?

De sfeer til je naar een hoger niveau met de juiste soort woonaccessoires

De inrichting van de zithoek is pas écht compleet als je ook goed hebt gekeken naar het gebruik van de juiste soort woonaccessoires. Misschien komt de nodige wanddecoratie maar al te goed van pas of je kunt een ronde salontafel beter aankleden met kaarsen en een vaas met droogbloemen. En heb je nog wat extra ruimte over voor een handig bijzettafeltje voor die ene waanzinnige stoel die je uit hebt gezocht? Stem ook de stijl van dit soort accessoire goed af op de rest van het interieur, zodat je zeker bent van een mooi en samenhangend geheel.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen