pinterest
Vlakke lichtkoepel: een verrijking voor ieder plat dak

Vlakke lichtkoepel: een verrijking voor ieder plat dak

Een plat dak kan soms een gebrek aan ruimtelijkheid en daglicht hebben. Gelukkig is dit probleem gemakkelijk op te lossen door middel van een lichtkoepel. Het is een praktische toevoeging die tegelijkertijd helpt om je woning te verfraaien. In dit artikel bespreken we wat de mogelijkheden zijn een waarom een lichtkoepel op een plat dak zo’n waardevolle aankoop is.

Bolle lichtkoepel vs. vlakke lichtkoepel

Traditionele lichtkoepels zijn vaak bolvormig, maar vlakke lichtkoepels winnen snel aan populariteit vanwege de strakke uitstraling. Een vlakke lichtkoepel past naadloos in het ontwerp van een plat dak en sluit goed aan op verschillende woonstijlen. Een vlakke lichtkoepel die uit één ruit bestaat wordt ook wel een daklicht genoemd, terwijl een variant met meerdere ruiten bekend staat als een lichtstraat (ruiten naast elkaar) of een zadeldak (ruiten als een dakje tegen elkaar).

Natuurlijke lichtinval

Een van de belangrijkste voordelen van een vlakke lichtkoepel is het overvloedige daglicht dat het naar binnen brengt. Dit zorgt niet alleen voor meer praktisch licht in de ruimte, maar bevordert ook het welzijn van de bewoners. Voor extra comfort en ventilatie kan er worden gekozen voor een bedienbare lichtkoepel. Deze kan geopend worden om meer frisse lucht binnen te laten.

Ruimtelijk effect

Het toevoegen van een vlakke lichtkoepel aan een plat dak heeft een ruimtelijk effect. De kamer oogt visueel groter en een stuk luchtiger, omdat er meer natuurlijk licht binnen komt. Hierdoor ontstaat er een gevoel van rust in huis. Dit effect is niet na te bootsen met een simpele plafondlamp! 

Meerwaarde voor de woning

Naast de praktische voordelen voegt een vlakke lichtkoepel ook een esthetische meerwaarde toe aan je woning. Het strakke ontwerp vormt een stijlvol statement en geeft je huis direct een luxe uitstraling. Zodra je de ruimte met het daklicht binnenstapt, zal de aandacht direct naar boven worden getrokken. Het plafond lijkt optisch hoger en het interieur komt nog beter tot zijn recht. 

Keuze uit verschillende soorten glas

Door de populariteit zijn vlakke lichtkoepels verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, formaten en uitvoeringen. Zo heb je ook de keuze uit verschillende soorten glas. Denk aan isolatieglas om energieverlies te minimaliseren en bij te dragen aan een duurzame woning. Daarnaast zijn er mogelijkheden zoals beloopbaar glas, waardoor het terras op het platte dak nog steeds kan worden gebruikt. Een bolle lichtkoepel zou juist een vervelend obstakel vormen op een dakterras. Laat je informeren over alle mogelijkheden en ontdek welke vlakke lichtkoepel de beste match is voor jouw eigen woning!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen