pinterest

Daarom kies je voor een wabi sabi interieur

Wabi Sabi staat voor harmonie, authenticiteit en imperfectie. Kijk op Pinterest en je vindt er talloze beelden van mooie interieurs met net die twist die het wabi sabi maakt. 

Dat betekent dat rauwe materialen mogen, die zitten namelijk niet netjes in de verf en dat is nu precies dat het wabi sabi maakt. Dus kun je los met afgebladderd hout, ruwe steen en ongestreken linnen. 

Kies je wel voor nieuw, dan ga je voor duurzame materialen als hout en bamboe bijvoorbeeld. Ook leren materialen zijn duurzaam. Net als de leren Ted Baker tassen, kies je ook in je interieur voor dit materiaal. Hoe natuurlijker hoe beter.

Wabi Sabi staat voor harmonie, authenticiteit en imperfectie. #interieur #interieurinspiratie

Het gaat niet uit van het perfecte plaatje

De Japanse schoonheidsleer gaat niet uit van het perfecte plaatje. Exact de term uitleggen is moeilijk omdat er eigenlijk geen goede Nederlandse vertaling voor is. Wabi verwijst naar een manier van leven, naar gebeurtenissen en persoonlijke ervaringen. Het is subjectief. Sabi refereert aan materialen en objecten, de kunst en de literatuur. Sabi is objectief en esthetisch. Combineer je deze twee woorden, dan komt het neer op leven in het hier en nu en loslaten. 

Wabi Sabi is dan ook geen woontrend, maar een levensstijl die vooral rust uitstraalt. Je aanvaart de vergankelijkheid van het leven en dus ook van materialen en zeker in het geval van natuurlijke materialen. Puur natuur is de kern. Maak het niet mooier dan het is: het is al goed. 

Mix van oude en nieuwe meubels maakt het levendig

Het heeft onder meer geleid tot het waarderen van vintage en brocante. Daarnaast zijn natuurlijke onbewerkte materialen belangrijk zoals bamboe, wol en hout. Daarom kies je voor zowel nieuwe meubels alsook voor oudere meubels met een verhaal. Een mix van oud en nieuw maakt het levendig. 

Kringloopwinkels, rommelmarkten en sites als Marktplaats doen het dan ook nog altijd goed. Lekker struinen op zoek naar wabi sabi met een duurzame leren handtas over je schouder voor het goede gevoel, is het helemaal. 

Je kiest bewust voor rust in je interieur, waardeert spullen met een verhaal en een duurzame levensstijl. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen