pinterest

Wat is het verschil tussen houten en kunststof dakramen?

Vroeger waren houten dakramen en kozijnen de standaard. Tegenwoordig zijn er nog veel meer mogelijkheden. En dan hebben we het natuurlijk over kunststof. Door de verbeterde technieken zijn beide materialen nu een goede optie. Om zelf een slimme keuze te maken, moet je je goed verdiepen in de verschillen tussen deze types. In het onderstaande artikel hebben we de verschillende voor- en nadelen van houten en kunststof dakramen beschreven.

Alles over kunststof dakramen en houten dakramen #dakramen #velux

Voordelen van kunststof dakramen

Kunststof is heel onderhoudsvriendelijk. Je hoeft het materiaal niet te schilderen en te schuren. Af en toe schoonmaken is al genoeg! Kunststof dakramen gaan erg lang mee (ongeveer 3x langer dan hout) en zijn dus een duurzame keuze. Daarnaast is het bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Van een snikhete zomer tot een koud en regenachtig najaar. De nieuwe generatie dakramen van VELUX zorgen tot slot voor een bijna perfecte isolatie. Dit is een belangrijke reden om te kiezen voor producten van hoge kwaliteit. Door hoge isolatiewaarde is het veel makkelijker om het huis te verwarmen én warm te houden. Je hebt dus uiteindelijk ook minder stookkosten. Let op: het is noodzakelijk dat de dakramen op een professionele manier worden gemonteerd. Schakel daarom een officiële montagepartner van VELUX in, zoals DakraamConcurrent. Dan ben je verzekerd van een goed resultaat.

Nadelen van kunststof dakramen

Het nadeel van kunststof dakramen is dat de kosten op korte termijn hoger zijn. De aanschaf is dus duurder dan houten dakramen, alleen gaan ze wel langer mee. Daarnaast is er erg veel verschil in kwaliteit. Zorg er daarom voor dat je dakramen koopt van een goed merk.

Voordelen van houten dakramen

Houten dakramen hebben een hele authentieke en klassieke uitstraling. Dit kan voor veel mensen een groot voordeel zijn. Ook zijn ze op korte termijn een stuk goedkoper dan kunststof dakramen. Vernieuwde houten dakramen hebben zelfs een goede isolatiewerking. Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken!

Nadelen van houten dakramen

Houten dakramen hebben vrij veel onderhoud nodig. Behalve dat je ze regelmatig moet schoonmaken (net als de kunststof dakramen), moet je ze ook om de paar jaar opnieuw verven. Dit kost natuurlijk weer tijd en geld. Het materiaal is ook minder goed recyclebaar dan kunststof.

Verschillende soorten dakramen in beide materialen

Zowel houten dakramen als kunststof dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Kijk eens naar alle opties van het merk VELUX. Hier kun je op zoek gaan naar een geschikt product voor jouw woning, budget en persoonlijke voorkeuren.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen