pinterest
De mooiste vloeren voor in je nieuwe huis

De mooiste vloeren voor in je nieuwe huis

Wil je een nieuwe vloer in huis leggen? In dat geval zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Hoe zit het bijvoorbeeld met de vloerverwarming in huis? Het combineren van vloerverwarming met een houten vloer kan een negatief effect hebben op het rendement van de kachel. Eerst moet het hout worden opgewarmd, alvorens de kamer verwarmd wordt. Een PVC vloer is in zo’n geval een goed alternatief. Daarbij heeft PVC tegenwoordig de look van een echte houten vloer. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten vloeren die je in huis kunt (laten) leggen.

Afbeelding

Tip: wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor je nieuwe vloer, kan het interessant zijn om eens te kijken bij Esco Vloeren. Deze partij biedt een assortiment met tal van verschillende soorten vloeren voor in huis.

Houten vloeren voor een warme uitstraling

Veel mensen kiezen voor een houten vloer of een vloer met een houtlook in huis. Gek is dat niet! Een houten vloer heeft een bijzonder warme uitstraling. Daarbij zijn de houten vloeren goed te combineren met zowel een moderne, als een klassieke stijl. Ook bij een landelijk of bijvoorbeeld industrieel interieur staat een houten vloer goed. Zoals reeds beschreven werd, wordt de combinatie van een houten vloer met vloerverwarming afgeraden. Hoewel deze combinatie mogelijk is, zorgt het voor een onnodig hoog energieverbruik. 

Alternatieven voor houten vloeren

Gelukkig zijn er naast de houten vloeren diverse alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor laminaat of PVC. PVC is dunner dan laminaat, waardoor het zeker in combinatie met vloerverwarming een verstandige keuze is. Daarbij gaat PVC over het algemeen langer mee en kraakt het materiaal minder. PVC vloeren kun je op dezelfde manier leggen als laminaat, in het geval van klik PVC. Een alternatief is lijm PVC, waarbij de vloer direct op het grondoppervlak gelijmd wordt. Houd er rekening mee, dat de vloer hierbij eerst volledig geëgaliseerd zal moeten worden.

Een vloer met tegels in huis gebruiken

Naast de houten vloeren en vloeren van laminaat of PVC kunnen ook tegels interessant zijn. Tegelvloeren worden steeds minder gebruikt in woningen, maar passen vaak goed bij een klassiek interieur. Daarbij worden de tegels in tal van verschillende kleuren en uitvoeringen aangeboden. Het maakt dat je voor iedere ruimte in huis een passend model tegel vindt! Als alternatief voor de traditionele tegel, kan een natuursteen vloer het overwegen waard zijn. Deze vloeren zijn doorgaans iets duurder.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen