pinterest
Kijk en vergelijk voor de juiste garagedeur

Kijk en vergelijk voor de juiste garagedeur

Garagedeuren bestaan tegenwoordig uit vele soorten, maten en materialen. Wanneer je gaat oriënteren zal je merken dat er veel te kiezen valt. Zo kan je gaan voor een kanteldeur, roldeur, sectionale of openslaande garagedeuren waarbij je ook weer kan kiezen tussen hout, staal of kunststof materialen. Omdat er zo veel keuze is, is het daarom goed om te kijken welk type garagedeur past bij jouw smaak en woonsituatie.

Afbeelding

Begin met vergelijken

Om te beginnen is het verstandig om de verschillende soorten deuren en materialen met elkaar te vergelijken. Naast dat je ze mooi moet vinden is het ook belangrijk om te kijken of de deuren isolerend zijn, of er veel onderhoud aan moet worden gepleegd en of het een sterk materiaal betreft.

Afbeelding

Materiaal

Als je gaat voor een garagedeur van staal kom je vooral goed weg met de prijs. Een garagedeur van kunststof heeft als voordeel dat het weinig onderhoud nodig heeft. Een kunststof garagedeur is iets meer tochtbestendig dan een stalen garagedeur maar ondanks dat kan extra isolatie hier geen kwaad. Als je voor een optimale isolatie wil gaan kan je het beste kiezen voor een houten garagedeur. Dit komt omdat hout van zichzelf als isolerend is.

Afbeelding

Soorten

Als je kiest voor een kanteldeur moet je er rekening mee houden met dat deze garagedeur iets buitenruimte in beslag neemt. Bovendien is het bij deze garagedeur aan te raden om extra isolatiemateriaal te plaatsen. Hierbij kan je denken aan isolatiepanelen of tochtstoppers, aangezien kanteldeuren redelijk veel tocht doorlaten. Ook roldeuren hebben extra isolatie nodig. Roldeuren nemen vergeleken met de kanteldeur weinig ruimte in beslag net als de sectionale garagedeuren. Zowel roldeuren als sectionale garagedeuren zijn een stuk geruislozer dan de kanteldeur en bieden daarnaast ook meer bescherming tegen inbraak. Tot slot de openslaande garagedeuren. Deze zijn meestal van hout gemaakt en hebben eigenlijk alleen maar voordelen, behalve dat deze meestal wel de duurste soort garagedeuren zijn.  

Gemiddelde prijzen

Kantel garagedeur: tussen de € 500 (handmatig openen) en € 800 (elektrisch openen)

Roldeur: Tussen de € 600 (handmatig openen) en € 800 (elektrisch openen)

Sectionale garagedeur: € 1.100 (elektrisch openen)

Openslaande garagedeur: tussen de € 3.500 (handmatig openen) en € 4.500 (elektrisch openen)

Nu je weet welke garagedeuren, materialen en prijsklassen er zijn kan je deze gaan afstemmen op welke functie de garagedeur in jouw huis moet vervullen, welke uitstraling je mooi vindt en welk budget je hebt. Als je dit in kaart hebt gebracht is het verstandig om in eerste instantie online te gaan oriënteren naar de verschillende aanbieders. Als je een paar specialisten hebt geselecteerd zou je ook nog langs deze aanbieders kunnen gaan om de deuren in het echt te bekijken. Al met al is het dus belangrijk om verschillende garagedeuren specialisten te bezoeken om zo een goed beeld van het aanbod te krijgen waardoor het makkelijker wordt om een garagedeur te kopen die bij jouw situatie past.

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen