pinterest
Een droominterieur met led strips

Een droominterieur met led strips

Ledverlichting is de toekomst. Deze lichtbron wordt ook wel vaak geassocieerd met energiezuinig en kostenbesparend. Ledverlichting is duurzaam door de lange levensduur en het lage energieverbruik. Maar leds zijn niet enkel praktisch, ze kunnen ook heel elegant ogen in jouw huis. Met een rgb led strip tover je jouw interieur in een handomdraai om in een droominterieur.

Afbeelding

Ledverlichting in je huis

Rustgevend is nog een mooie eigenschap van ledverlichting. Creëer met de flexibele lichtsnoeren indirect licht voor optimale sfeerverlichting. Voor een rustige sfeer in de slaapkamer zorg je voor led strips aan het plafond die je op een warme kleur zet of wees origineel en plaats led strips onder je bed voor een leuk effect. Met led strips kan je ook snel de romantische kant op door roze en rood licht te gebruiken.

Ook in je badkamer kan je makkelijk sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan led strips onder je badkuip of aan de wand rond je badkamerspiegel. Zo zorg je makkelijk voor een ontspannen of sensuele sfeer, naargelang de kleur van het licht.

Creatief met led

Ledverlichting is ook uitermate geschikt als decoratieve verlichting. Ben je een creatieve vogel? Koop een rol led strips en maak lichtletters door een kartonnen letter te versieren met led strips. Een leuk idee is om de beginletter van de naam van je kind te maken. Dit zal mooi staan op zijn of haar slaapkamer. Of ga voor meerdere letters en vorm een mooi woord zoals 'home' of 'love' voor in de woonkamer.

Een ander creatief idee is flesverlichting. Je snijdt de bodem van enkele wijnflessen uit met een glasmes en stopt een led strip in de fles. Met een glasverfspray spuit je de flessen in een leuke kleur. Hang de flessen met draad aan je plafond en je hebt prachtig zacht licht!

Voordelen ledverlichting

Led-lampen zijn in aanschaf duurder dan een gloeilamp of hallogeenlamp, maar gaan tot wel 20 keer langer mee. Daarnaast zijn led-lampen erg energiezuinig in verbruik mits je de juiste led kiest. Als je de verkeerd led kiest of ledverlichting verkeerd installeert, verbruik je juist meer stroom wat ook wel blindstroom genoemd wordt.  

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen