pinterest
Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën vormen een aparte categorie met een heel eigen karakter. Raamdecoratie drukt een stempel op de sfeer in de ruimte waarin je het toegepast. De kleur en de structuur van het materiaal zijn zaken die allemaal wat toevoegen aan jouw persoonlijke beleving.

Afbeelding

Houten jaloezieën combineren perfect

Houten jaloezieën zijn, het woord zegt het al, gemaakt van hout, een mooi organisch natuurproduct dat tegenwoordig verkrijgbaar is in alle soorten en maten en vooral, kleuren. Ook is het dé oplossing als je raamdecoratie wilt maar niet goed weet wat je kiezen moet of je hebt geen idee hoe je alle verschillende stijlen in je huis bij elkaar moet brengen.

Een houten jaloezie brengt niet alleen sfeer in huis maar verbindt ook de verschillende materialen die je gebruikt. Daardoor ontstaat er bijna als vanzelf een comfortabele en luxe uitstraling. Dat is wat hout doet. Het geeft warmte en comfort. Ze lijken in eerste instantie misschien vooral geschikt voor robuuste of industriële woonstijlen omdat het hout een mooie aanvulling is op de beleving van dat wat stoerdere type interieur. Maar houten jaloezieën zijn ook bijzonder goed toepasbaar in een strak en modern, vintage of zelfs klassiek en landelijke woonstijl.

Door de grote hoeveelheid keuzes die er tegenwoordig zijn in maten, kleuren, en uitvoeringen van de banden is er eigenlijk voor iedereen wel wat bij. Ook in een kantoor, of andere openbare ruimtes komen houten jaloezieën goed tot hun recht. Hun krachtige en organische uitstraling gecombineerd met de grote keuzemogelijkheden zorgen ervoor dat houten jaloezieën eigenlijk overal toepasbaar zijn.

Afbeelding

Spelen met licht

En wat te denken van het licht in de ruimte bij het gebruik van houten jaloezieën. De lamellen creëren in verschillende standen hun eigen sfeer. Is de jaloezie helemaal dicht dan geniet je van het prachtige hout en de mooie afwerking. Geen somber stuk raamdecoratie of een donker gat, nee een mooi stukje houten wand met als bijkomend voordeel dat het licht van buiten ook echt buiten blijft en geen doorkijk in de avond wanneer je de lampen aandoet. Alleen maar privacy, helemaal voor jou.

Overdag kun je de houten jaloezieën open zetten. Helemaal open, dan komt het licht naar binnen, maar het hele felle licht wordt getemperd door de lamellen. Dit zorgt voor een mooi zacht licht dat naar binnen valt. Wanneer je de lamellen verder versteld kun je het licht naar beneden, naar de grond, of naar boven meer naar het plafond richten. Op die manier kun je spelen met je lichtinval en je eigen sfeer creëren.

Houten jaloezieën hebben de eigenschap het licht eerder te absorberen in tegenstelling tot jaloezieën van ander materiaal zoals bijvoorbeeld plastic of aluminium. Dat komt omdat hout van nature een absorberend vermogen heeft. Terwijl andere jaloezieën het licht weerkaatsen en het licht dus versterken, wordt het licht door de houten jaloezieën juist gefilterd zonder dat het donkerder wordt in tegenstelling tot plastic of aluminium jaloezieën.

Afbeelding

Enorme keuze aan kleuren en materiaal

En je hebt een echte eye-catcher in huis. Je komt er niet onderuit. Wanneer je een ruimte inloopt waar houten jaloezieën hangen, worden je ogen direct daar naartoe getrokken. Daarom is het zo fijn dat er tegenwoordig zoveel keus is in kleur en uitvoering. Je kunt het helemaal aanpassen zoals jij dat wilt. Zelfs in de kleuren hout is er veel keus. Wat te denken van ceder, of Amerikaans pinewood, hardhout, grenen, essen, eiken. En dan is er nog wit in vele tinten of zwart. Ook houten jaloezieën zijn op maat te bestellen dus geen gedoe meer met scharen en zagen.

Houten jaloezieën zijn trendy en tegelijk ook tijdloos, waardoor ze dus helemaal van nu zijn. Door het gebruik van natuurlijk, organisch materiaal uitgevoerd in een stijl en kleur die jij wilt vormen ze een prachtige aanvulling op jouw beleving en maak je een statement van comfort en luxe.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen