pinterest
De ultieme plek voor jouw tv in je woonkamer

De ultieme plek voor jouw tv in je woonkamer

In de meeste woonkamers is het snel duidelijk waar de televisie moet komen, maar dat is niet overal zo. Het is voor het kijken naar de televisie belangrijk dat je dat vanaf een comfortabele plek doet. Een prima zicht op het scherm en lekker zitten in een relaxte houding vormt de optimale basis om naar series, sport of een film te kijken. Daarom is het belangrijk om de ultieme plek te bepalen. Uiteraard denk je daarbij ook na waar je de televisie op wilt zetten, zoals op een van de vele tv meubels die in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar zijn.

Perfecte kijkafstand

De ultieme plek voor een tv in je woonkamer is in elk geval de plek waar de kijkafstand perfect te noemen is. Bij een grote televisie is het handig om wat verder af te zitten. Er is een richtlijn voor het bepalen van de plek gelet op de kijkafstand. Dat is een afstand van ongeveer 2,4 maal de diagonaal van de televisie. Bij een formaat beeldscherm van 81 cm ofwel 32 inch is de perfecte kijkafstand 194,4 centimeter en dus bijna twee meter. Bij een beeldscherm van 165 cm of 65 inch is de ideale kijkafstand 396 cm en dat is bijna vier meter.

Ideale plek op ooghoogte

Naast de kijkafstand is er ook nog rekening te houden met de hoogte van de televisie om de ideale plek te bepalen. Het is niet prettig als de televisie te laag bij de grond staat, want dan moet je naar beneden kijken. Je krijgt dan al snel last van je nek en van je schouders. Te hoog is ook weer niet goed, want dan moet je de hele tijd omhoog kijken. Dat zorgt eveneens voor aangespannen nek- en schouderspieren. De kijkhoogte is af te stemmen aan de hand van het beeldscherm. Deel het scherm denkbeeldig in drie delen op en houd het bovenste deel aan om op ooghoogte te hangen. Uiteraard ga je daarbij uit van de positie die je op de bank of stoel inneemt als je televisie gaat kijken.

Op een tv meubel

Je zet een televisie niet op de grond en een dressoir of ander type kast is doorgaans te hoog of te laag. De beste plek voor je televisie in de woonkamer is dan ook op een tv meubel. Bij de aanschaf ervan houd je rekening met het design, afmeting en natuurlijk met de kleur. Een witte tv meubel staat bijvoorbeeld prachtig in een modern ingericht licht interieur.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen