pinterest
Stijlvolle raamdecoratie? Dit zijn de 5 beste opties

Stijlvolle raamdecoratie? Dit zijn de 5 beste opties

Afbeelding

Het interieur in je huis is pas helemaal af als de ramen voorzien zijn van raambekleding. Het is niet altijd gemakkelijk om de perfecte stijlvolle raamdecoratie te vinden. Dat komt onder meer doordat er zo enorm veel mogelijkheden zijn op het gebied van raamdecoratie. Bovendien wil je ook graag kwaliteit om er zolang mogelijk van te genieten. Er zijn dus meerdere eisen waar de ideale raamdecoratie aan moet voldoen. Als het gaat om het stijlvolle karakter dan heb je de keuze uit onderstaande 5 opties.

Duettes: praktisch en stijlvol

Op het gebied van raamdecoratie zijn duettes met een stijlvolle look echt onderscheidend en origineel te noemen. Duettes zijn voorzien van een honingraatstructuur en bieden naast een mooie uitstraling ook praktisch gemak. De raamdecoratie is namelijk laag, in het midden of hoog voor het raam te hangen.

Houten jaloezieën: stijlvol met warme uitstraling

Het hangt natuurlijk van je interieur af welke stijlvolle raamdecoratie de beste keuze is. In een landelijk of Scandinavisch ingericht interieur staan houten jaloezieën bijvoorbeeld prachtig. Deze raamdecoratie is stijlvol, maar wel met een warme uitstraling. Bovendien zijn houten jaloezieën gemakkelijk te bedienen en daardoor ideaal als praktische zonwering.

Paneelgordijnen: moderne en strakke look

In een moderne inrichting met een stijlvol interieur benadrukken paneelgordijnen een exclusieve interieurstijl. Deze vorm van raamdecoratie hangt strak voor het raam en bestaat uit grote panelen. Er zijn allerlei combinaties te maken met kleuren, transparantie en stoffen. Op deze manier stel je naar eigen smaak stijlvolle raamdecoratie samen.

Shutters: ook stijlvol voor speciale raamvormen

Shutters bestaan uit houten luiken en beschikken aan de binnenzijde van het raam over verstelbare lamellen. Het bijzondere van shutters is dat deze ook voor raamvormen met een speciaal ontwerp geschikt zijn. Bijvoorbeeld voor ronde ramen, maar ook voor ramen met een driehoekig design. Shutters zijn in allerlei variaties verkrijgbaar met onder meer keuze uit verschillende houtsoorten, kleuren en lamelbreedtes.

Vouwgordijnen: decoratief stijlvol

Een van de andere soorten stijlvolle raamdecoraties betreft vouwgordijnen. Deze hebben decoratief als uniek kenmerk. Het uiterlijk van vouwgordijnen versterkt het stijlvolle interieur en het materiaal zorgt in de ruimte voor een extra warme sfeer. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Denk daarbij maar aan variatie in de maat, maar ook in de kleur net als in het design. Wil je het jezelf met de bediening van de raamdecoratie extra gemakkelijk maken dan zijn vouwgordijnen met elektrische bediening een ideale keuze.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen