pinterest
Zelf wanddecoraties maken van restanten hout

Zelf wanddecoraties maken van restanten hout

Je ziet ze veel in woonwarenhuizen; bordjes van steigerhout met teksten erop, zoals 'Home Sweet Home' of 'Love'. Wil je iets origineler uit de hoek komen met je wanddecoratie? Ga dan zelf aan de slag. Wat heb je nodig: restjes hout, een kwastje en verf. In een tijd waarin we überhaupt geld uitsparen en duurzaam bezig zijn door middel van consuminderen, energie vergelijken en bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, is dit ook nog een rustgevende bezigheid. 

Afbeelding 

Materialen zoeken

Het vervaardigen van je eigen goedkope, originele en duurzame wanddecoratie biedt positieve afleiding. Zoek eens in je schuur, zolder of garage naar hout. Meubels die je uit elkaar kunt halen, een pallet die er al maanden ligt en overtollige vloerplanken; overal is wel hout te vinden. Het bewerken ervan is heerlijk zen en het resultaat, de houten wandbordjes met je eigen teksten, geven een gezellige sfeer in huis. Hout is op zich al heel duurzaam; het opmaken van 'afval' werkt helemaal bevredigend. Het kan zomaar je nieuwe hobby worden, of zelfs een bijverdienste als je het resultaat op je socials deelt. 

Hoe ga je te werk?

Het is natuurlijk fijn als je direct de beschikking hebt over stukken hout met grote oppervlaktes, maar met wat losse planken - liefst van gelijke dikte - creëer je met een beetje handigheid ook een paneel. Je kunt ze aan elkaar lijmen, maar makkelijker en steviger is de dubbele constructie van een rij planken die bij elkaar gehouden worden door een omlijsting. Deze schroef of spijker je er niet omheen, maar er bovenop. Zo heb je meteen een mooi kader voor wat erop komt te staan. 

Wat zet je erop? 

Als je je wandborden geschuurd en eventueel gelakt of geverfd hebt, is het tijd om je teksten erop te schilderen. En natuurlijk heb je wel meer inspiratie dan 'Oost West, Thuis Best' of 'Enjoy life'. Zo heb je favoriete songteksten, filmquotes of eigen wijsheden. En wat te denken van recepten? Is nog handig ook: voor je favoriete pizzadeeg of curry hoef je dan niet steeds je telefoon erbij te pakken of een kookboek open te slaan. En de keuken knapt op als je een verzameling kleine receptenborden ophangt. De teksten er met een penseel op schilderen is een secuur werkje, lekker rustgevend ook. Bedenk van tevoren goed hoeveel ruimte je nodig hebt. Teken eerst de teksten met een potlood op het hout. Behalve teksten, kun je er ook een landschapje of ander tafereel op maken. Daarna overschilderen, misschien nog een extra laag blanke lak eroverheen, ophanghaakje bevestigen en klaar is je nieuwe, unieke wanddecoratie.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen