pinterest
De voordelen van een elektrische sfeerhaard

De voordelen van een elektrische sfeerhaard

Wat is er nu gezelliger dan een sfeervolle zithoek met open haard in je woonkamer. Op de koude herfstige dagen is het een genot om de open haard weer aan te zetten. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om een open haard in huis te nemen. Als je er nog geen hebt, is het lastig om er een te laten bouwen. Zeker als je in een flat woont, is het bijna onmogelijk om een echte open haard in je huis te hebben. Gelukkig zijn er genoeg andere opties om toch dezelfde sfeer in je huis te brengen.

De elektrische sfeerhaard 

De elektrische sfeerhaard is een prima vervanger van de echte open haard. Zoals de naam al zegt, werkt deze haard op elektriciteit en komt er geen echt vuur aan te pas. Je hebt dus ook geen hout nodig om de haard aan te steken. Daarnaast heeft een elektrische sfeerhaard nog meer voordelen.

Geen uitstoot

Een elektrische haard stoot geen fijnstoffen en CO2 uit. De CO2-uitstoot van een open haard is schadelijker dan die van diesel auto’s. Daarom is een elektrische haard veel beter voor het milieu. Daarnaast komt een deel van de fijnstof die een open haard uitstoot ook in je woning, wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid. 

Geen brandgevaar

Omdat er geen echt vuur komt kijken bij een elektrische sfeerhaard, heb je veel minder kans op brand. Daarnaast wordt deze haard niet heet, waardoor het voor kinderen en huisdieren een veel veiligere optie is dan een echte open haard. 

Hang hem op waar je wilt

Voor een elektrische haard heb je alleen een stopcontact nodig. Verder bepaal je zelf waar je hem ophangt. Of dat nu in de slaapkamer of in de woonkamer is; alles is mogelijk. Ga je verhuizen? Dan haal je hem eenvoudig van de wand en plaats je hem in je nieuwe huis waar je maar wilt. 

Net echt

Een sfeerhaard doet niet af voor een echte open haard. Door de levensechte vlammen en het knetterende geluid van brandend hout is het net alsof je een echte open haard in je huis hebt. Hij brengt dezelfde sfeer mee als een echte open haard.

Geen onderhoud

Waar je bij een echte open haard veel onderhoud hebt, is dit bij een elektrische haard niet het geval. Je hoeft geen schoorsteen te vegen, geen hout op te slaan en geen roet te vegen. Af en toe een doekje tegen het stof is genoeg. 

Wanneer je geen optie hebt om een echte open haard in je huis te nemen, is de elektrische sfeerhaard een hele goede optie. Er zijn heel veel verschillende soorten op de markt. Zo vind je er altijd wel eentje die goed in jouw huis past.  

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen