pinterest
Goed uitgerust opstaan tijdens de donkere maanden

Goed uitgerust opstaan tijdens de donkere maanden

Nu de herfst weer aanbreekt wordt het ’s ochtends later licht. Veel mensen ervaren hierdoor dat ze moeilijker op kunnen staan en minder uitgerust wakker worden. Daarnaast is er een groep mensen die door de donkere dagen een winterdepressie ontwikkelt. Met een wake up light kun je deze klachten verminderen. Maar hoe werkt een wake up light en welke is de beste? Je leest het in dit artikel.

Natuurlijk wakker worden

Ons bioritme werkt eigenlijk op het daglicht. Zodra de zon ondergaat worden we moe en zodra de zon opkomt worden we wakker. Dit onderzoek is bijvoorbeeld uitgevoerd door mensen twee weken te laten kamperen in een bos, zonder telefoon, lampen en andere lichtbronnen. De mensen werden allemaal moe toen de zon onderging en toen de zon opkwam werden ze weer wakker.

Wake up light

Een wake up light werkt op dezelfde manier als bovenstaand onderzoek. Door langzaamaan meer en meer licht in jouw slaapkamer te brengen, voel jij je fitter en ben je minder moe tijdens het opstaan. Hierdoor worden ook depressies minder. De meeste wake up lights beginnen met rood licht. De lichtsterkte wordt langzaamaan hoger, waardoor jouw lichaam zich voorbereidt op het wakker worden. Zodra het licht geel is, word je veel rustiger wakker. 

Sommige wake up lights hebben ook de optie om natuurgeluiden na te bootsen die luider worden. Hierdoor kun je met het geluid van fluitende vogels wakker worden. Ook zijn er wake up lights die de zonsondergang kunnen nabootsen. Wanneer je dan gaat slapen wordt het steeds donkerder in de slaapkamer. Zo val je op een natuurlijke manier in slaap. En met de geluidsfunctie kun je ook met het geluid van tikkende regen of wind in slaap vallen.

Welk wake up light past bij mij?

Het is geheel afhankelijk van jouw voorkeuren. Wil je een uitgebreide wake up light waarmee je ook je eigen muziek kunt afspelen of radio kunt luisteren? Welke simulaties wil je erop hebben, ga je hem vooral gebruiken om wakker te worden of ook om mee in slaap te vallen? Kies je een met een dimmer? Of juist een met instelbare week- en weekendalarmen? Wanneer je van plan bent om een wake up light aan te schaffen, is het belangrijk om na te gaan welke functies je wel en niet wilt en daarop je keuze te baseren.

Beste keuze

De expert Wooninformatie.nl heeft een keuzehulp gemaakt voor het aanschaffen van een wake up light. Hier staan de voor- en de nadelen op een rijtje. Zij vergelijken welke de beste wake up light is. Naast de meest populaire wake up light van Philips worden ook andere merken vergeleken. Zo kun jij een keuze maken op basis van wensen, budget en merken. De prijzen variëren van dertig euro tot zo’n tweehonderd euro. 

Wooninformatie.nl geeft ook de tip om te kijken naar de verschillende online webshops en te filteren op wensen. Zo vind je de wake up light die het best bij je past voor de meest gunstige prijs.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen