pinterest
De voordelen van kunststof bij deuren, ramen en kozijnen op een rijtje

De voordelen van kunststof bij deuren, ramen en kozijnen op een rijtje

Zijn je deuren, ramen of kozijnen aan vervanging toe? Dan kom je voor de keuze te staan welk materiaal je neemt. Kunststof is tegenwoordig heel populair voor zowel deuren als ramen en kozijnen. Dat is niet zonder reden, want er zijn allerlei voordelen verbonden aan dit materiaal voor onder meer kunststof ramen. Ontdek hier welke voordelen dat allemaal zijn.

Vochtbestendig

Een van de voordelen van kunststof bij deuren, ramen en kozijnen is dat het materiaal vochtbestendig is. Kunststof is namelijk uitstekend bestand tegen water en trekt er niet in zoals bij hout wel mogelijk is en de kans op houtrot bestaat.

Duurzaam karakter

Kunststof is materiaal dat een duurzaam karakter heeft en daardoor ook milieuvriendelijk is te noemen. Het is materiaal dat onder normale omstandigheden tientallen jaren meegaat. Bovendien is er ook nog eens sprake van een onderhoudsarm karakter. Je hoeft kunststof niet te schilderen, maar alleen eens in de zoveel tijd even schoon te maken met een simpel sopje.

Inbraakveilig

Kunststof deuren en ramen zijn inbraakveilig te noemen. Het materiaal is namelijk sterk en lastig om open te breken. In het kader van de veiligheid is het ook nog zo dat kunststof als materiaal niet snel ontvlambaar is, zoals bij hout sneller het geval is.

Variatie in kleur en stijl

Een ander voordeel van kunststof is dat er enorm veel keuze is als het om de kleur en de stijl van deuren, ramen en kozijnen gaat. Dat is ideaal omdat je zo rekening kan houden met het karakter en met de uitstraling van je woning.

Isolerende werking

Kunststof kozijnen, deuren en ramen hebben een isolerende werking. Het is dan ook ideaal om bijvoorbeeld bij de toegang vanuit de tuin een kunststof achterdeur te plaatsen. De isolerende werking van kunststof is onder meer te danken aan het materiaal dat deels hol is. Hierin bevindt zich stilstaande lucht en dat voorziet in een isolerende werking. Het gaat daarbij zowel om de isolerende werking op het gebied van geluid als met betrekking tot warmte. De kou blijft buiten en de warmte blijft binnen.

Voordelig

Kunststof deuren, ramen en kozijnen zijn voordelig in aanschaf. Zeker als je naar de lange termijn kijkt. Zo hoef je geen geld uit te geven aan een schilder, want kunststof hoef je niet te schilderen. Bovendien gaan kunststof kozijnen en deuren tientallen jaren mee. Verder is er sprake van een besparing op de energiekosten. Dat is weer te danken aan de isolerende werking van kunststof kozijnen en deuren.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen