pinterest
Schuttingen die je zelf kunt maken

Schuttingen die je zelf kunt maken

De meeste tuinen zijn niet compleet zonder een schutting. Het geeft niet alleen duidelijk de grens van de tuin aan, maar zorgt ook voor extra privacy. Dit is vooral fijn als je in een rijtjeshuis of een drukke omgeving woont. Is jouw huidige schutting aan vervanging toe of staat er nog geen tuinafscheiding bij de nieuwe woning en wil je hier verandering in brengen? Dan komen de ideeën uit dit artikel goed van pas. De 6 onderstaande schuttingen kun je eenvoudig zelf maken.

1. Standaard houten schutting

Een standaard schutting van hout is eigenlijk altijd een goede keuze. Je kunt kiezen tussen verschillende kleuren en formaten. Daarnaast kun je de tuin optisch langer laten lijken door de planken horizontaal te bevestigen. Wil je de nadruk liever op de hoogte leggen? Dan bevestig je de planken verticaal. Maak gebruik van houten planken of Zweeds rabat (ook wel potdekselplanken genoemd). Bij alle schuttingen is het belangrijk om de basis zo stevig mogelijk te maken. Kies daarnaast voor geïmpregneerd hout of bewerk het onbehandelde materiaal zelf om de levensduur te verlengen. 

2. Stoere hout beton schutting

Voor een extra stevig resultaat en een stoere look kies je voor een hout beton schutting. Hierbij worden houten tuinschermen gecombineerd met sterke betonpalen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de schutting altijd stevig op zijn plek blijft staan. 

3. Trellis schutting

Wil je een houten schutting opfleuren met klimplanten? Kies dan niet voor een schutting van houten planken of rabatdelen, maar voor een trellis scherm. Er zijn ook houten schuttingen verkrijgbaar waarbij alleen de bovenkant is voorzien van een gaas effect. Een andere optie is om een gewone houten schutting af te wisselen met smalle trellis schermen. 

4. Schutting van bamboe of riet 

Met een bamboeschutting of rieten schutting geef je de tuin weer een hele andere uitstraling. Omdat het materiaal van zichzelf niet heel stevig is, is het belangrijk om het aan een goede basis te bevestigen. Zet een rietmat bijvoorbeeld tegen een gaasscherm of verberg de verouderde schutting achter een bamboemat.

5. Schanskorf schutting 

Een schanskorf gevuld met breukstenen heeft een hele robuuste uitstraling. Het is een onderhoudsvriendelijke schutting die lang meegaat. Natuurlijk zou je ook voor een ander vulmateriaal kunnen kiezen zoals witte keien of kokosbasten. 

6. Natuurlijke schutting van planten

Wil je meer groen in de tuin en vind je het geen probleem om een natuurlijke tuinafscheiding regelmatig te onderhouden? Dan is een haag een mooie keuze. Deze kun je kant-en-klaar als volgroeide haag kopen zodat je er direct plezier van hebt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen