pinterest
De voordelen van zonne-energie

De voordelen van zonne-energie

Een duurzaam leven is steeds belangrijker, om zo de aarde goed achter te laten voor de generaties die nog komen. Het hebben van zonnepanelen op je dak komt met flink wat voordelen. Loop jij rond met de gedachte om te investeren in het opwekken van zonne-energie? Lees hier de grootste voordelen van zonne-energie.

Maak gebruik van duurzame energie

Met zonnepanelen op je dak, maak je gebruik van duurzame energie in plaats van fossiele brandstoffen. Er wordt wel eens gezegd dat het produceren van zonnepanelen een negatief effect heeft op het milieu. Na 2 jaar heeft een zonnepaneel de energie die het kost om het paneel te maken al terugverdiend. Met een levensduur van gemiddeld 25 jaar, is dit de moeite waard.

Afbeelding

Bespaar op je energiekosten

Een groot financieel voordeel van het gebruiken van zonne-energie, is de besparing op je energiekosten. Je verdient de investering in zonnepanelen in gemiddeld 7 jaar terug, waarna alle energie die je opwekt gratis is. Met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je al snel € 550 op jaarbasis. Wekken je zonnepanelen meer op dan je gebruikt? Dan wordt de overtollige energie teruggeleverd aan het energienet, zodat een ander huishouden dit kan gebruiken. Hier krijg je een kleine vergoeding voor.

Geniet van meerdere mogelijkheden

Hoewel zonnepanelen de bekendste manier zijn om energie op te wekken, wordt de zonneboiler ook steeds bekender. Als je een zonneboiler koopt, zorg je ervoor dat het water in huis wordt opgewarmd met zonne-energie. Zo bespaar je nog meer op je energierekening en woon je nog duurzamer. De prijs van een zonneboiler is relatief hoog, maar je verdient de investering gemiddeld in 10 jaar terug.

Verhoog je woningwaarde

Door gebruik te maken van de zon om water op te warmen of energie op te wekken, verhoog je ook je woningwaarde. Voor veel potentiële kopers is een duurzaam huis met een goed energielabel belangrijk. Ook kan je voor een huis met bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak een hoger bedrag lenen bij de bank. Hierdoor wordt jouw huis meer waard als je gebruik maakt van zonne-energie.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen