pinterest
Do’s en don’ts bij het kopen van zonwering voor jouw terras

Do’s en don’ts bij het kopen van zonwering voor jouw terras

Afbeelding

Zonneschermen zijn essentieel voor het genieten van de zomer op je eigen terras. In de brandende zon zitten is niet alleen oncomfortabel, maar ronduit ongezond. Om relaxed op je eigen terras in de tuin te zitten, heb je een prettig schaduwplekje nodig. Dit kun je bereiken door te kiezen voor zonneschermen van Inhuis Plaza. Hiermee verkoel je niet alleen je terras, maar ook je huis. Doordat het zonlicht niet binnenvalt voorkom je een snelle opwarming van je huis en daarnaast voorkomt het verkleuring van je meubels door het zonlicht. Om je van informatie te voorzien over zonneschermen hebben we enkele do’s en don’ts voor je op een rijtje gezet.

Do’s bij het kopen van zonwering voor jouw terras

Afbeelding

De eerste heb je al te pakken: je leest je goed in. Een goede voorbereiding is noodzakelijk. Je kunt hierbij, na even te hebben rondgekeken in winkels of op internet, de hulp inschakelen van een professional zoals Inhuis Plaza. Zij kunnen je helpen bij het selectieproces van de juiste zonneschermen voor jouw terras. Hiervoor is het een absolute ‘do’ dat je gaat voor op maat gemaakte zonwering. Kijk ook goed naar welke materialen en stoffen het beste aansluiten bij jouw wensen en stijl.

Don’ts bij het kopen van zonwering voor jouw terras

Als je niet handig bent, ga dan vooral niet zelf de zonwering installeren. Je kunt aardige schade toebrengen aan je gevel, of aan de zonneschermen zelf. En je hebt vaak geen garantie als je ze zelf kapot maakt bij een verkeerde installatie! Een andere veel geziene fout is het kiezen voor handmatige bediening om de kosten te dekken. Elektrische bediening van zonneschermen is iets duurder, maar deze zonneschermen gaan ook veel langer mee. Doordat de druk bij het openen en sluiten van de schermen constant blijft leidt dit tot langere levensduur dan het schokkende openen en sluiten van handmatig bediende modellen.

Over zonneschermen, of eigenlijk: knikarmschermen

Een technische term die vaak zult zien bij knikarmschermen is de term cassette. De cassette is het deel waar het scherm in verdwijnt als je het zonnescherm sluit. Hierin zijn twee variaties: de gesloten cassette en de semi-cassette. De gesloten cassette is, zoals de naam al doet vermoeden, volledig gesloten als het scherm ingeklapt is. Hiermee is het goed beschermd tegen weer, wind en andere zaken. De semi-cassette is open aan de onderkant en is vaak wat goedkoper en gaat iets minder lang mee dan gesloten cassettes. Zo zie je maar, er is heel wat te kiezen. Maar met de hulp van Inhuis Plaza zul je tot de beste zonneschermen voor jouw terras komen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen