pinterest
Drie opties voor blokhutten in je tuin

Drie opties voor blokhutten in je tuin

Blokhutten zijn een populaire keuze voor tuineigenaren die op zoek zijn naar extra ruimte. Ze gaan lang mee, kunnen divers ingericht worden en daardoor ook op verschillende manieren worden gebruikt. Van opslag tot een gezellige buitenruimte. Hieronder worden enkele blokhutten toegelicht.

Kleine blokhutten

Kleine blokhutten zijn perfect voor tuinen met beperkte ruimte of voor degenen die geen grote blokhut nodig hebben. Deze compacte structuren bieden voldoende ruimte voor het opbergen van tuingereedschap, fietsen, of seizoensgebonden decoraties. Ondanks hun beperkte grootte, zijn kleine blokhutten zeer functioneel en kunnen ze op verschillende manieren worden ingezet.

Een populaire keuze voor kleine blokhutten is het klassieke houten ontwerp, vaak gemaakt van duurzame houtsoorten zoals grenen of lariks. Deze blokhutten zijn eenvoudig te monteren en kunnen vaak zonder bouwvergunning worden geplaatst, afhankelijk van de lokale regelgeving. Bovendien kunnen ze gemakkelijk worden aangepast aan de stijl van je tuin met verf of beits, en door het toevoegen van ramen en deuren, creëer je een lichte en luchtige ruimte.

Grote Blokhutten

Voor wie meer ruimte nodig heeft, zijn grote blokhutten een ideale oplossing. Deze ruime structuren kunnen dienen als extra woonruimte, een thuiswerkplek, een hobbyruimte, of zelfs een gastenverblijf. Met meer vierkante meters tot je beschikking, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos.

Grote blokhutten kunnen worden uitgerust met meerdere kamers, isolatie en elektriciteit, waardoor ze het hele jaar door comfortabel te gebruiken zijn. Materialen zoals geïmpregneerd hout of thermisch gemodificeerd hout zorgen voor een langere levensduur en minder onderhoud. Door de grootte van deze blokhutten is het vaak nodig om een bouwvergunning aan te vragen, maar de voordelen van de extra ruimte en veelzijdigheid maken dit zeker de moeite waard.

Blokhutten met overkapping

Een blokhut met overkapping biedt het beste van twee werelden: een afgesloten ruimte voor opslag of andere functies, en een beschutte buitenruimte waar je kunt ontspannen en genieten van je tuin. Hierbij maakt het niet uit wat voor een weer het is. Deze combinatie maakt blokhutten met overkapping bijzonder veelzijdig en aantrekkelijk. 

De overkapping kan aan de voorkant, zijkant of achterkant van de blokhut worden geplaatst, afhankelijk van je voorkeur en de indeling van je tuin. Dit type blokhut is ideaal voor het creëren van een gezellige zithoek, een buitenkeuken, of een speelruimte voor de kinderen. Met de juiste inrichting, zoals comfortabele meubels, verlichting en verwarming, kan de overkapping het hele jaar door worden gebruikt.

Materialen zoals robuust hout en duurzame dakbedekking zorgen ervoor dat de blokhut met overkapping bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Daarnaast kan de overkapping worden uitgerust met zijwanden of schuifdeuren voor extra beschutting tegen wind en regen.

Optimaal genieten van je tuin

Bij het kiezen van een blokhut zijn er verschillende opties om uit te kiezen, afhankelijk van je ruimte en behoeften. Kleine blokhutten zijn ideaal voor opslag en compacte tuinen, grote blokhutten bieden veelzijdigheid en extra woonruimte, terwijl blokhutten met overkapping een perfecte combinatie bieden van binnen- en buitenruimte. Welke optie je ook kiest, een blokhut voegt waarde en functionaliteit toe aan je tuin. Zo zorgen de blokhutten van woodpro.nl er bijvoorbeeld voor dat je jouw tuin optimaal kan gebruiken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen