pinterest
Een U bank of een hoekbank aanschaffen: dit zijn de belangrijkste verschillen

Een U bank of een hoekbank aanschaffen: dit zijn de belangrijkste verschillen

Ben je van plan om een nieuwe bank aan te schaffen en twijfel je tussen een U bank en een hoekbank? Dan is het belangrijk om je goed te informeren om de juiste keuze te maken. Het is bijvoorbeeld van belang om te weten wat de verschillen en de mogelijkheden zijn. Ook komt het van pas als je weet waar je verder rekening mee dient te houden bij het maken van een keuze. Al deze aspecten komen hier aan bod met als eerste het benoemen van de belangrijkste verschillen.

Verschil in vormgeving

Het belangrijkste verschil tussen U banken en hoekbanken zit hem in de vormgeving. Een hoekbank kenmerkt zich door een enkele hoek aan de linker- of rechterzijde. Een U bank heeft als kenmerk over twee hoeken te beschikken. Bijvoorbeeld in de vorm van een extra zitplaats die in de hoek aan de andere kant is gesitueerd. Seats and Sofas heeft een breed assortiment aan U banken beschikbaar op de website.

Afbeelding
Verschil in aantal zitplaatsen

Het verschil in aantal zitplaatsen is in veel gevallen klein, maar doorgaans biedt een U bank meer ruimte. Hoewel er uiteraard ook hoekbanken zijn met een groot aantal zitplaatsen. Het verschil is te danken aan de extra hoek die van toepassing is bij een U bank. Een hoekbank voorziet namelijk maar in één extra hoek en een u bank in twee hoeken met dus een extra zitplaats. Echter kun je zelf je bank samenstellen waardoor je bijvoorbeeld een extra grote hoekbank kun bestellen. Dat een U bank altijd groter is dan een hoekbank hoeft dus zeker niet het geval te zijn!

Verschil in flexibiliteit in het interieur

Een U bank is door de vormgeving en het formaat op een andere manier in te passen in het interieur in vergelijking met een hoekbank. Bij een hoekbank is er de keuze om een uitvoering met een hoek aan de linkerzijde of aan de rechterzijde aan te schaffen. Bij een U bank is er sprake van twee hoeken en daardoor is de flexibele toepassing in een woonkamer meer beperkt in vergelijking met een hoekbank.

Overeenkomsten

Naast alle verschillen zijn er uiteraard ook overeenkomsten aan te merken tussen U banken en hoekbanken. Denk daarbij aan de ruime keuze die beschikbaar is als het gaat om design, materiaal en kleur. Zo is er nog een overeenkomst en dat is dat er niet alleen veel zitplaatsen beschikbaar zijn, maar dat beide banken ook optimaal comfort bieden om te zitten en te liggen. Een andere overeenkomst is dat voor beide opties het belangrijk is om de ruimte in de woonkamer op te meten. Er is een handige tip beschikbaar om voldoende ruimte over te houden om te lopen. Houd daarvoor een minimale loopruimte aan tussen de 60 en 80 cm. Bij de combinatie met een salontafel geldt dat het aan te raden is om 40 cm ruimte over te houden.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen