pinterest
Een kledingkast voor iedereen

Een kledingkast voor iedereen

Ga je binnenkort op jezelf of samenwonen met je partner? Of wil je gewoon een keer een nieuwe kledingkast kopen, omdat de kast die je nu hebt het na jaren begint te begeven? Dan heb je geluk! Met alle personalisatiemogelijkheden en typen kledingkasten van tegenwoordig zit er namelijk voor iedereen en voor elk interieur wel een kast tussen.

Afbeelding

Inspiratiebronnen in overvloed

Doordat we allemaal steeds betere en snellere toegang tot het internet hebben, krijgen we voortdurend prikkels uit verschillende inspiratiebronnen. Pinterest, Instagram en Facebook staan vol met duizenden accounts op het gebied van interieur & styling. Hierdoor heeft de consument een zeer brede smaak ontwikkeld: van modern en landelijk tot Scandinavisch en industrieel.

Klassiek, modern, ruimtevriendelijk & op maat

Sinds kastfabrikanten logischerwijs reageren op de vraag vanuit de markt, heeft dit geleidt tot een zeer divers aanbod kasten. Benieuwd naar welke kledingkasten er allemaal zijn en welke bij jou past? In dit artikel geven je meer informatie over de verschillende kasten en waar ze goed bij passen.

De draaideurkast

De kledingkast waar het allemaal mee begon: de draaideurkast. Niet voor niets dat deze kledingkast ook wel de ‘klassieke kledingkast’ wordt genoemd. De kast heeft naar buiten openslaande deuren en is nog in veel huishoudens terug te vinden. Voornamelijk bij mensen die een landelijke sfeer of een Scandinavisch interieur willen creëren, zien we de draaideurkast veel terugkomen.

De zweefdeur- en schuifdeurkast

Een modern interieur kenmerkt zich door strakke vormen en lijnen en een minimalistisch design. Een draaideurkast past hier dus eigenlijk niet tussen. Dit vraagt echt om een ander design. Hier werden de zweefdeur- en schuifdeurkasten geboren.

Bij beide kledingkasten gaan de deuren niet naar buiten open, maar hangen ze in en voor de kast. Hierdoor oogt de kast een stuk strakker dan zijn klassieke tegenhanger. Bij een schuifdeurkast hangen de deuren in de kast, bij een zweefdeurkast ervoor. Het verschil? Doordat bij een schuifdeurkast de deuren in de kast hangen komt er minder stof binnen dan bij een zweefdeurkast.

Een hoekkast

Maar wat nou als je veel kleding hebt, of de kledingkast wilt delen, maar over niet zo veel ruimte beschikt? Een kledingkast voor één persoon neemt namelijk al snel 1,5-2,0m in beslag. Je kunt je dus voorstellen dat als je met je partner een kast wilt delen dat dit nogal wat ruimte vereist. Gelukkig is ook daar een oplossing voor gekomen, namelijk de hoekkast! De naam verklapt het eigenlijk al: een hoekkast is een kledingkast die in de hoek van een kamer geplaatst wordt. Een kledingkast van 4,0m kan nu opgesplitst worden in twee hoeken van elk 2,0m. Zo benut je nog eens optimaal de ruimte in je slaapkamer!

Kledingkast op maat

Het laatste gevolg van de veranderende vraag van mensen op het gebied van kledingkasten: een kledingkast op maat. Met een kledingkast op maat bedoelen we echter niet per se dat dit een speciaal type kast is. Alle hierboven genoemde kasten kunnen namelijk op maat voor jou gemaakt worden.

Als eerste kies je een ‘basis’ kledingkast. Voor een modern interieur bijvoorbeeld zal dit een zweefdeur- of schuifdeurkast zijn. Vervolgens kan je dan nog zelf het interieur en exterieur van de kast bepalen. Op deze manier kan iédereen zijn of haar kledingkast precies samenstellen zoals hij of zij dat graag zou willen. Kleuren, interne indeling, materialen, de mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen