pinterest
Een nieuwe keuken kopen: waar moet je beginnen?

Een nieuwe keuken kopen: waar moet je beginnen?

Het aanschaffen van een keuken is een grote investering. Daarom is het van belang om goed stil te staan bij de vele keuzes die je moet maken. Dit is leuk, maar kan tegelijkertijd ook een beetje stressvol zijn. Daarom zetten we in dit artikel op een rijtje waar je nou allemaal aan moet denken bij het uitzoeken van een nieuwe keuken. 

De voorbereidingen

Ruimte opmeten

Uiteraard begint het proces van een nieuwe keuken kopen met het opmeten van de ruimte. Op deze manier krijg je al een idee van de mogelijkheden gebaseerd op de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt. Sommige keukenspecialisten bieden hiervoor online tools aan waarmee je jouw nieuwe keuken kan ontwerpen in 3D. Dit maakt het een stuk makkelijker om de verschillende opties visueel voor je te zien. 

Moodboard maken 

Zodra je zicht hebt op de grootte van de ruimte, is het van grote waarde om een moodboard te maken. Zo breng je precies in kaart welke keukenstijlen je mooi vindt. Als je een partner hebt, is dit ook dé manier om te kijken of jullie op één lijn liggen wat betreft het gewenste design. Mocht dit niet het geval zijn, kunnen de moodboards veel inzicht geven aan een keukenspecialist in de manier waarop zij de verschillende smaken kunnen combineren. 

De keuzes

Dan is het tijd om de daadwerkelijke keuzes te maken. Zijn er opvallende elementen in de ruimte die je graag wil accentueren zoals een groot raam? Hou hier dan ook rekening mee bij het maken van keuzes. Een keukenspecialist kan je hier goed bij helpen, door je advies te geven gebaseerd op jouw wensen. Hiervoor zullen jullie sparren over punten als:

  • De materialen die jij mooi vindt en praktisch zijn voor jouw levensstijl;
  • De kleuren die bij jouw stijl en huis passen; 
  • De keukenapparatuur die jij belangrijk vindt om in de keuken te hebben;
  • De indeling die past bij de manier waarop jij de keuken gebruikt;
  • De verlichting die de sfeer creëert die jij wil bereiken;

Mocht je nog niet precies weten wat je wil, is het zinvol om een kijkje te nemen in een showroom. Zo kan je bijvoorbeeld ervaren hoe bepaalde materialen aanvoelen of eruitzien. 

De finishing touch

Zodra alle knopen zijn doorgehakt en de keuken is geïnstalleerd, kun je er een persoonlijke draai aan gaan geven. Op deze manier zorg je ervoor dat de keuken past bij de inrichting van de rest van jouw huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan accessoires op het keukenblad ter decoratie, jouw lievelings planten of bloemen en jouw favoriete kunstwerken voor aan de muur. 

Samenvattend, komen er bij het kopen van een nieuwe keuken veel keuzes kijken. Door de voornoemde stappen te nemen, wordt dit een leuk proces. Hoe ziet jouw ultieme droomkeuken eruit? 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen