pinterest
Tips om een koeler huis te krijgen

Tips om een koeler huis te krijgen

De zomer komt eraan en dat betekent ook dat we te maken gaan krijgen met hogere temperaturen. Na de lange wintermaanden is het natuurlijk heerlijk om weer te kunnen genieten van het warme zonnetje, maar in het huis kan deze warmte nog eens voor wat discomfort zorgen. Ben jij benieuwd naar hoe jij binnenshuis de ongewenst hoge temperaturen van de zomer kunt inperken? Lees dan dit artikel verder.

Schaf een airconditioner aan

De eerste en meest bekende tip is uiteraard om een airconditioner aan te schaffen. Een airconditioner kan je huis snel koelen en een aangename temperatuur creëren. De airconditioner neemt namelijk de warme lucht op en vervangt deze door koele lucht die weer de ruimte ingeblazen wordt. Een airconditioner is om deze reden dan ook veel effectiever dan ventilatoren. Deze verspreiden namelijk slechts de warme lucht die op dat moment in de ruimte hangt. Er zijn verschillende soorten airconditioners, zoals mobiele airconditioners, split-units en centrale airconditioners. Kijk bijvoorbeeld naar airconditioners van Bestair om verschillende soorten met elkaar te vergelijken. 

Houd ramen en gordijnen gesloten

Wanneer het buiten mooi weer is en het zonnetje schijnt, hebben we al vaak de neiging om de gordijnen open te houden en het raam open te doen. Maar, wanneer je de warmte liever buitenshuis houdt, kun je juist het beste de ramen en gordijnen gesloten houden. Dit geldt natuurlijk vooral voor de delen van het huis waar de zon op schijnt. Pas wanneer het buiten in de avond begint af te koelen, is het een goed idee om de ramen open te doen.

Verkoel de slaapkamer

Het moment waarop we vaak het meeste last hebben van de hitte, is wanneer we willen gaan slapen. Extreme warmte heeft namelijk een negatief effect op de slaapkwaliteit en het is dan ook belangrijk om de slaapkamer goed te verkoelen. Je kunt verschillende dingen doen om jouw slaapkamer minder heet te maken. Zo kun je kiezen voor ademende stoffen om onder te slapen. Denk daarbij aan linnen en dunne katoenen lakens. Verder kun je gebruik maken van koelelementen in de slaapkamer. Leg meerder koelelementen in de vriezer en plaats deze in de slaapkamer wanneer je gaat slapen.  

Vermijd het gebruik van warmtebronnen

Een laatste tip is om het gebruik van warmtebronnen te vermijden. Apparaten als ovens en drogers verspreiden meer warmte door het huis dan je denkt. Probeer het gebruik van deze apparaten dan ook te vermijden, vooral op het heetste moment van de dag.

Zo zal je met een airconditioner de temperatuur in het huis een stuk lager kunnen houden. Klik hier om meer te weten komen over airconditioning. Wanneer een airconditioner geen optie is, is het altijd verstandig om de ramen en gordijnen zo veel mogelijk dicht te houden tijdens de warmste uren van de dag. Verder kun je op verschillende manieren de slaapkamer koelen en is het belangrijk om apparaten zoals de droger en de oven niet te gebruiken wanneer het erg warm is. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen