pinterest
Welke nieuwe stijlen en materialen zijn er in opkomst in de keukenindustrie?

Welke nieuwe stijlen en materialen zijn er in opkomst in de keukenindustrie?

Overweeg je om op korte termijn te investeren in een nieuwe keuken bij jou in huis? Dan ben je vast en zeker druk op zoek naar de laatste trends op het gebied van materialen voor de keuken. Hierdoor ziet je keuken er dan ook fantastisch uit en het design past ook nog eens bij de leukste woontrends van dit moment. Wat de nieuwe stijlen en materialen zijn in de wereld van keukens, lees je in dit artikel.

Luxe materialen zoals marmer en staal

Opvallend is dat luxe materialen vandaag de dag enorm gewild zijn tijdens het kopen van een keuken. Je kunt hierbij denken aan materialen zoals marmer en staal. Dit tilt de sfeer van de ruimte meteen naar een hoger niveau en je zorgt ervoor dat je keuken duurzaam is en bestand voor gebruik op de lange termijn. Want naast een mooie uitstraling is dat natuurlijk één van de vereisten waar de keuken bij jou in huis aan moet voldoen. Het is dus zeker een goed idee om je, tijdens het uitzoeken van een keuken, wat verder te gaan verdiepen in deze materialen.

Hout in pastelkleuren is gewilder dan ooit

En sta je op het punt om de kastjes voor de keuken uit te gaan zoeken? Dan mag je zeker een leuke kleur toevoegen aan de keuken. Want een keuken in het wit of het zwart is niet de enige grote trend die speelt tijdens een nieuwe keuken kopen. Kleuren als lichtblauw, lichtgrijs en lichtgroen doen het bijvoorbeeld erg goed in keukenwinkels. Bedenk daarom van tevoren goed naar wat voor soort kleur je voorkeur het meeste uitgaat. Dit maakt het uitzoeken net even wat eenvoudiger.

Creëer een unieke keuken

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een nieuwe keuken in een populaire stijl te kopen, zoals een Scandinavisch of industrieel design. Toch kun je hier ook je eigen draai aan geven en een unieke keuken creëren. Dit kun je doen door nieuwe stijlen en materialen met elkaar te combineren. Je kunt bijvoorbeeld een Scandinavisch design combineren met industriële elementen, zoals een betonnen aanrechtblad en metalen kastgrepen. Of je kunt een boho-stijl creëren met een mix van kleurrijke tegels, houten kastdeuren en keramieken accessoires. Je kunt het hierbij zo gek maken als je zelf wilt en het is dan ook leuk om te experimenteren. Zo creëer je uiteindelijk een unieke keuken die volledig past bij jouw persoonlijke smaak.

Mix-and-match verschillende kleuren, materialen en texturen bij een specialist op het gebied van keukens

Of breng gewoon meteen een bezoek aan een fysieke winkel. Daar krijg je namelijk meteen een erg goed beeld van alle stijlen waar je uit kunt kiezen voor je eigen keuken. Zo zijn er bijvoorbeeld tientallen filialen van KeukenConcurrent door het hele land te vinden. Hierdoor is er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt. Er staat een verkoper voor je klaar die je alle opties kan laten zien voor je eigen interieur. Op deze manier kun je meteen een veel gerichtere keuze maken voor bij jou in huis.  

Kortom, de keukenindustrie is constant in beweging en steeds nieuwe stijlen en materialen zijn trendy om jouw droomkeuken te realiseren. Luxe materialen zoals marmer en staal zijn tegenwoordig enorm populair, omdat ze niet alleen een prachtige uitstraling hebben, maar ook duurzaam zijn. Daarnaast zijn houten kastjes in pastelkleuren een grote trend. Bovendien kun je ook een unieke keuken creëren door verschillende stijlen en materialen met elkaar te combineren. Bezoek een specialist op het gebied van keukens om alle opties te ontdekken. Met de juiste mix-and-match van kleuren, materialen en texturen kun je een keuken creëren die volledig past bij jouw persoonlijke smaak.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen