pinterest
Je eigen keuken ontwerpen: hier moet je aan denken

Je eigen keuken ontwerpen: hier moet je aan denken

Het ontwerpen van je eigen keuken klinkt natuurlijk als een geweldig project. Zeker als je affiniteit hebt met interieur en jouw droomkeuken al helemaal voor ogen hebt. Maar het kan ook best een uitdagend proces zijn. Je wilt natuurlijk dat je keuken mooi, maar ook praktisch is. En dat het helemaal past bij jouw stijl en wensen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het ontwerp van je keuken voordat je begint met het aankopen van materialen, meubels en apparatuur. Kies bijvoorbeeld voor een diepe gootsteen, en een mooie Grohe keukenkraan voor de perfecte combinatie tussen functie en stijl. 

De indeling

De indeling is één van de belangrijkste dingen om over na te denken bij het ontwerpen van je keuken. Het is essentieel om de juiste verhoudingen te vinden, zodat je genoeg ruimte hebt om comfortabel te koken en te eten. Denk ook na over de positie van de koelkast, de kookplaat en de gootsteen. Zorg ervoor dat deze onderdelen goed verdeeld zijn en dat je genoeg ruimte hebt om te bewegen. Bij het zelf ontwerpen van je keuken heb je alle vrijheid om te bepalen wat het beste werkt voor jou. 

De keukenkastjes

Keukenkastjes zijn nodig voor de opslag van al je keukengerei en levensmiddelen. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de grootte en vorm van deze kastjes. Je wilt genoeg opslagruimte zodat je keuken niet helemaal vol komt te staan. Denk ook na over de positie van de kastjes. 

De gootsteen en keukenkraan

Door aandacht te besteden aan de gootsteen kun je op een subtiele manier je keuken naar een hoger niveau tillen. Zorg ervoor dat je tijd en moeite stopt in het zoeken naar een mooie stijlvolle keukenkraan en zoek de balans tussen stijl en comfort. Een Grohe keukenkraan is een absolute must voor in de keuken! 

Het keukenblad

Het keukenblad is natuurlijk een onmisbaar onderdeel in de keuken. Want hier vindt het grootste deel van het werk plaats. Het is belangrijk om te kiezen voor een keukenblad dat praktisch en mooi is. Denk na over de grootte en dikte van het blad en zorg dat je genoeg ruimte hebt voor het bereiden van je gerechten. Materiaal als natuursteen is tegenwoordig erg populair als keukenblad, omdat het duurzaam, onderhoudsvriendelijk én gewoon heel stijlvol is. 

De verlichting

De keuken moet goed verlicht zijn, omdat het de plek is waar je je eten kookt. Veel mensen kiezen daarom voor spotjes in de keuken om het licht goed te kunnen verdelen. Maar het is ook handig om te bedenken waar je wat extra licht nodig hebt. Bijvoorbeeld boven het aanrecht of verlichting boven het kookeiland. Daar wil je dan gebruik maken van taakverlichting. En bij het eetgedeelte kun je weer zachter licht gebruiken voor de sfeer. 

Kleur en stijl 

De stijl en kleurencombinatie bepalen, is belangrijk om je keuken een extra touch te geven. Kies voor een stijl die past bij jouw smaak en laat deze terugkomen in de keukenkastjes, het keukenblad en de vloer. Kies ook kleuren die passen bij jouw smaak en combineer deze eventueel met één accentkleur voor een speels effect.

Als je deze punten in gedachten houdt bij het ontwerpen van je eigen keuken komt het helemaal goed met je ontwerp!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen