pinterest
Tips voor het kiezen van de juiste eettafel voor een gezellige eethoek

Tips voor het kiezen van de juiste eettafel voor een gezellige eethoek

De eethoek is een van de belangrijkste ruimtes in huis die je maar al te graag wilt perfectioneren. De inrichting van de ruimte moet gezellig en sfeervol ogen en het is dé plek in huis waar je de mooiste herinneringen met vrienden of met familie maakt. Maar hoe kies je nu de juiste tafel uit, zodat je in een mum van tijd een gezellige eethoek kunt samenstellen? Lees verder in dit artikel en doe de nodige inspiratie op voor je eigen interieur.

Zorg ervoor dat de grootte van de tafel mooi in balans in met de grootte van de ruimte

Het belangrijkste van alles, is dat de tafel mooi in balans is met de grootte van de ruimte. Zorg er dus ook altijd voor dat er voldoende ruimte rondom de eettafel is. En heb je te maken met een smalle en kleine ruimte? Ga voor slimme alternatieven door te investeren in een eetbank of een ronde eetkamertafel. Of kies voor een tafel die je kunt uitklappen wanneer er meer gasten over de vloer komen. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden om slim om te gaan met de ruimte die je hebt.

Kies voor een tafel die perfect past bij de rest van het interieur

Het uitzoeken van een eettafel heb je waarschijnlijk snel gedaan. Maar let er wel altijd op dat het design mooi in overeenstemming is met de rest van het interieur. Stem de stijl van de tafel bijvoorbeeld af met de stijl van de salontafel. Dit stukje kracht van herhaling zorgt namelijk voor een sereen en mooi totaalplaatje. En dat is natuurlijk hetgeen dat je het liefste wilt bereiken bij jou in huis. Heb je op dit moment al een specifieke voorkeur op het gebied van kleur of de woonstijl?

Maak je interieur compleet met gezellige accessoires in warme kleuren

De ultieme finishing touch? Dat zijn natuurlijk de accessoires in de mooiste kleuren. Kies voor warme kleuraccenten, zodat je meteen de sfeer van de eetkamer naar een hoger niveau tilt. Items zoals vazen en fotolijstjes zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor het decoreren van de ruimte. Neem daarom alvast een keer een kijkje online en ontdek op welke manier je de eetkamer het beste kunt inrichten. Voor ieder type woning is er gelukkig meer dan genoeg inspiratie op te doen. Zo creëer je snel een gezellige eethoek waarbij iedereen graag aanschuift!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen