pinterest
Ga voor een industriële look in je woonkamer

Ga voor een industriële look in je woonkamer

De industriële stijl is op dit moment mega populair. Je ziet bijna in elke woonkamer wel elementen van deze stijl. Wij hebben een aantal tips voor je opgeschreven zodat ook jij deze hippe trend in de woonkamer kan doortrekken! 

Tip 1: Ga voor ruwe materialen

Met ruwe materialen worden materialen als baksteen, ijzer of hout bedoeld. Wanneer je deze materialen laat terugkomen in je woning ben je al goed op weg voor een industriële look! Het voordeel is dat je niet diep in de portemonnee hoeft te duiken. Zo hoef je die bakstenen muur niet af te werken. Maak de look helemaal af met een stoere betonnen gietvloer. 

Tip 2: Sobere kleuren 

De hoofdkleuren van een industriële stijl zijn zwart, wit en grijs. Dit zijn neutrale, sobere kleuren. Vind je dit te sober? Dan kun je uiteraard meer kleur toevoegen aan je interieur. Kleuren als groen, blauw en bruin staan ook heel gaaf in een industriële woonkamer. Maar ook accentkleuren als rood, oranje en geel zijn een aanrader. Verf bijvoorbeeld één muur in een van deze kleuren of plaats gekleurde accessoires in huis. 

Tip 3: Kies voor stoere leren meubels 

Naast de ruwe materialen is leer ook een veel voorkomend materiaal soort in een industrieel interieur. Het vintage karakter staat super stoer in je woning. Daarnaast is leer in meerdere kleuren verkrijgbaar. Naast dat je voor een grote leren bank of stoere leren eetkamerstoelen kunt gaan, kun je leer ook subtiel laten terugkomen in je huis. Denk bijvoorbeeld aan plankdragers of kussens!

Tip 4: Laat kabels, leidingen en buizen juist zien!

In de meeste woningen worden kabels, leidingen en buizen weggestopt. Wil je voor een industriële stijl gaan? Dan raden wij toch aan deze juist te tonen! Een kenmerk van een industrieel interieur is het juist de bedoeling dat het er allemaal niet te afgewerkt uitziet. Een bijkomend voordeel hiervan is, is dat je geld bespaart op de afwerking. 

Tip 5: Industriële lampen

Heel populair zijn de industriële lampen. Deze maken je look helemaal af. Kies voor industriële hanglampen boven de eettafel of plaats een gave, stoere vloerlamp in de woonkamer. Industriële lampen zijn robuust en ze zorgen direct voor een eyecatcher in huis. Combineer de lampen met andere stoere accessoires zoals wandplanken, metalen wandrekken of een stoere klok. 

Afbeelding

Ben je net zo enthousiast als wij over een industrieel interieur? Hopelijk kom je met de bovenstaande tips dan een heel eind! 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen