pinterest
Welk type tv beugel?

Welk type tv beugel?

Vroeger hadden we grote tv’s in de woonkamer staan welke geplaatst waren op een tv meubel. Niet alleen het tv meubel nam toen veel ruimte in beslag, maar ook de tv zelf. Tegenwoordig zijn er enorm veel platte televisies, de zogenaamde flatscreens, waardoor het ook mogelijk is geworden om een televisie op te hangen. Dit heeft niet alleen als voordeel dat het ruimtebesparend werkt, het staat ook vaak nog eens veel mooier in het interieur.

Afbeelding

Een tv ophangen doe je met behulp van een tv beugel. Er zijn verschillende soorten tv beugels, zo heb je een tv beugel voor aan de muur, voor op het plafond of voor aan een object zoals een kast of bureau. Naast de vaste tv beugel aan de muur is er ook een draaibare of een kantelbare tv beugel. Bij een vaste muurbeugel kun je naderhand de tv niet kantelen of draaien, je hangt de tv recht tegen de muur. Bij een draaibare tv beugel kun je de tv draaien, vaak tot een hoek van 180 graden. Met een kantelbare tv beugel kun je de televisie naar voren of naar achter kantelen. Dit is ideaal als je een tv hoog in een hoek wilt ophangen en de tv wilt kantelen voor een betere kijkhoek. Een echte luxe is de elektrische tv beugel. Deze muurbeugel kun je met een afstandsbediening op de juiste stand zetten.

Waar op letten bij de aanschaf van een tv beugel?

Wil je een tv beugel gaan kopen dan heb je veel keuze in verschillende soorten en maten. Allereerst moet de beugel natuurlijk passen bij de afmetingen van de televisie. De afmetingen van een tv worden in inches weergegeven. De juiste maten van je tv meet je altijd diagonaal. Zodra je weet hoeveel inch jou tv is moet je een tv beugel uitkiezen met hetzelfde aantal inches. Daarnaast speelt het gewicht een belangrijke rol bij het uitzoeken van een geschikte tv beugel. Je moet er niet aan denken dat de beugel het gewicht van je tv niet kan dragen. Het is dus essentieel om precies te weten wat het gewicht van de beugel is zodat je ook zeker weet dat de tv beugel de televisie kan dragen. Daarnaast wil je vaak dat de tv zo dicht mogelijk aan de muur hangt, maar houd hierbij wel rekening dat je nog een aantal kabels van je tv moet weg werken. Let er dus op waar de gaten in de tv beugel zitten zodat je de kabels netjes weg kunt werken. 

Draaibare of kantelbare tv beugel

Wil jij een draaibare tv meubel kopen dan moet je kijken naar de draaihoek en of deze past bij jouw televisie. Heb je een super groot flatscreen dan is het mogelijk dat hij de draaihoek van 180 graden niet haalt omdat hij in de praktijk tegen de muur aan loopt bij het draaien. Wil je een kantelbare tv beugel dan moet je kijken naar het aantal procenten dat je de tv wilt kantelen, dat loopt vaak van 1 tot maximaal 20 procent. Een kantelbare beugel is prettig als de tv wat hoger staat dan de ideale kijkhoogte of als je vanuit je bed televisie wilt kijken. Verder kun je nog kiezen uit een extra lange muurbeugel als je de tv in een nis wilt hangen of als je de beugel haaks op de muur wilt bevestigen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen