pinterest
Garage praktisch inrichten: tips

Garage praktisch inrichten: tips

Vaak is de garage een lastige plek om in te richten. Je wil hier namelijk veel spullen in kwijt: je auto, fietsen, gereedschap, een werkbank en spullen die je niet in je woning wilt hebben. Daarbij heb je te maken met beperkte ruimte. Met deze tips hou je de garage netjes en richt je de garage praktisch in.

Afbeelding

Waarvoor gebruik je de garage?

Allereerst bepaal je het doel van de garage. Wat wil je hier het liefst mee? Zo is het misschien jouw prioriteit om de auto in de garage te parkeren. Bij het uitzoeken van de beste autoverzekering kun je er vervolgens ook rekening mee houden dat jouw auto voornamelijk binnenstaat. Of wil jij de garage gebruiken als extra opslagruimte voor spullen en om de fietsen te stallen? Veel mensen hebben de garage ook in gebruik als knutsel- en hobbyruimte. Als je een kleinere garage hebt, is de kans groot dat je keuzes moet maken over waar je de garage wel en niet voor wilt gebruiken. Zo neemt het parkeren van de auto veel ruimte in beslag. Er moet namelijk ook genoeg ruimte vrij zijn rondom de auto.

Netjes opbergen

Wat het doel van jouw garage ook is, jij hebt opslagruimte nodig. Vaak worden de twee langste muren van de garage met legplanken bekleed. Hierdoor creëer je veel ruimte. Is de garage ook een plek waar gasten doorheen moeten of waar jij veel tijd doorbrengt? Kies dan liever voor inbouwkasten. Hierdoor staan je spullen niet in het zicht, wat de garage een nette uitstraling geeft. Voor het opbergen van losse spullen gebruik je zoveel mogelijk doorzichtige kunststof bakken. Zo zie je direct wat waar te vinden is. Als je in de garage gaat hobbyen is het handig om jouw gereedschappen aan een speciaal wandbord te hangen boven de werkbank. Dit houdt de garage netjes en je kunt alles wat je nodig hebt meteen vinden. In de garage kies je voornamelijk voor functionele verlichting.

Vloeroppervlak vrijhouden

Een uitstekende manier om meer vloeroppervlak vrij te houden, is door de fietsen op te hangen. Hierdoor gebruiken de fietsen namelijk stukken minder ruimte dan wanneer je ze staand weg zou zetten. Er zijn diverse speciale ophangsets voor fietsen verkrijgbaar of je kunt zelf een ophangsysteem maken. Zo kan het zijn dat een simpele haak al voldoende is, maar zijn er bijvoorbeeld ook oplossingen waarbij je jouw fiets kunt ophijsen, zodat deze hoger komt te hangen. Om ruimte te besparen is het ook verstandig om goed na te denken over het design van de garagedeur. De roldeur biedt de meest praktische oplossing als het gaat om ruimte besparen. Grote draaideuren of loopdeuren hebben juist veel ruimte nodig om te kunnen worden gebruikt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen