pinterest
Handige sportaccessoires voor in huis

Handige sportaccessoires voor in huis

Een paar uur naar de sportschool is niet alleen lekker om je energie kwijt te kunnen, conditie op te bouwen en af te vallen. Het is ook even een paar uur voor jezelf hebben. Jammer genoeg kun je niet altijd naar de sportschool. Omdat deze gesloten is, of omdat je er simpelweg geen tijd voor hebt. Wil je toch wat afvallen, kies dan de momenten dat je wel tijd hebt en doe thuis wat oefeningen. Met de juiste sportaccessoires kun je de workout variëren en steeds iets zwaarder maken.

Afbeelding

Een shakebeker is onmisbaar bij je workout aan huis

Ook als je niet naar de sportschool gaat, is het handig om een shakebeker in huis te hebben. Je wilt tijdens het sporten genoeg water drinken, dus dan houd je de shakebeker bij de hand. Het voordeel is, dat je op de beker kunt zien hoeveel je gedronken hebt, zodat je zeker weet dat je voldoende vocht tijdens je training binnenkrijgt. Natuurlijk gebruik je de shakebeker ook om een proteïneshake te maken. Deze shake geeft je spieren extra energie om de oefeningen goed uit te kunnen voeren. Of je drinkt de proteïneshake na de training voor een goed spierherstel. Kies een shakebeker met een blender ball zodat je geen klontjes krijgt. Dankzij de antlekdop kun je de shakebeker gemakkelijk schudden en hoef je niet bang te zijn dat er vloeistof op je vloer komt als de beker omvalt.

Kies de sportaccessoires bij je workout

Wat zeker niet mag ontbreken bij de standaard sportaccessoires is een fitnessmat. Deze trainingsmat maakt oefeningen als push-ups en planken net iets comfortabeler. Ook als je een active foam roller gebruikt om je spieren flexibel te maken, is het fijn als je dat op een trainingsmat kunt doen. Voor de juiste keuze aan sportaccessoires is het handig als je nadenkt over je trainingsdoel en de oefeningen die daarbij horen.

Afvallen als traingsdoel

Als je af wilt vallen, dan wil je waarschijnlijk ook wat intensiever bewegen. Kies daarom voor sportaccessoires als een Aerobic Step. Behalve dat je met de oefeningen calorieën verbrandt, kun je ook nog aan je conditie werken. Andere goede sportaccessoires zijn bijvoorbeeld een fitnessbal en een Ab trainer. Door de oefeningen ter herhalen, verlies je niet alleen overtollige kilo's, maar train je ook nog eens je buikspieren.

Sportaccessoires voor spieropbouw

Je hebt thuis waarschijnlijk geen plaats voor een volledig fitnessapparaat waar allemaal gewichten aanhangen. Toch kun je ook thuis met gewichten trainen. Bijvoorbeeld met arm- en been gewichten. Deze gewichtsmanchetten kun je eenvoudig met klittenband bevestigen. Door dit extra gewicht van een paar kilo dat nu aan je ledematen zit, maak je je oefeningen nog uitdagender en heb je nog meer resultaat van je thuistraining. Wil je voor het zwaardere werk gaan, dan kies je voor trainingsdumbells van tien of vijftien kilo.

Ondersteunende accessoires tijdens je workout

Op de sportschool kun je advies krijgen over de juiste belasting van je lichaam. Thuis moet je dat zelf in de gaten houden. Kies daarom voor de zekerheid ook voor beschermende sportaccessoires, zoals een leren riem om je rug te ondersteunen, of polsbanden voor extra bescherming. Zo voorkom je vervelende blessures en profiteer je van je eigen sportschool aan huis.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen