pinterest
Help, mijn kind wordt tiener

Help, mijn kind wordt tiener

Jouw zoon of dochter heeft al meerdere jaren een eigen kamer die helemaal past bij hem of haar. Tenminste, deze paste goed bij jouw kind, want hij of zij is ouder aan het worden. Er is geen interesse meer voor Barbie poppen, dinosaurussen of Lego speelgoed. Jouw kind wil eigenlijk gewoon een stoere kamer voor een echte tiener. Lees hier hoe je dat doet!

Luister naar jouw kind

Terwijl jij de kinderkamer ooit voor het grootste gedeelte zelf hebt ingericht, wil jouw kind nu vast en zeker bepalen hoe de tienerkamer eruit gaat zien. De eerste tip is om echt naar je tiener te luisteren. Deze zit nu in een fase van het leven waarin je ontdekt wat je interesses en voorkeuren zijn ze hebben een hele eigen stijl. Ging de voorkeur van je dochter vroeger bijvoorbeeld helemaal uit naar roze, dan is de kans best groot dat ze nu rustigere kleuren mooi vindt. Ga samen naar de bouwmarkt en zoek een kleur voor dat roze kastje uit die nu bij haar past. Ze willen immers iets wat bij hun leeftijd past en niet iets wat er kinderachtig uit ziet. Daarnaast moet je ook nieuwe spullen kopen. Jouw kind heeft hoogstwaarschijnlijk een bureau en stoel nodig, omdat er meer huiswerk wordt opgegeven vanuit school. De speelgoedhoek kan dan weg en dan is er gelijk wat ruimte voor de nieuwe meubels.

Aan de slag!

Kinderen raken van alles aan. Het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat de muren en deuren vol zitten met vlekken die afgelopen jaren zijn gevormd. De deur zal er ook een beetje kinderlijk uit kunnen zien met allerlei stickers en posters. Kies daarom bijvoorbeeld een nieuwe deur met een deurkruk zwart. Dit geeft een volwassenere look aan de gehele kamer. En over de muren gesproken, wellicht is het behang ook best kinderlijk. Haal deze eraf en laat jouw tiener een nieuwe kleur kiezen. Maak wel duidelijk dat de spullen die gekocht wordenl enige tijd mee zullen moeten gaan. En nog een laatste tip voor jou als ouder: doe niet alles alleen, maar laat jouw kind ook het een en ander uitvogelen. Zo leren ze de basics van het klussen, wat op latere leeftijd goed zal uitkomen en daarnaast hoef je natuurlijk niet alles alleen te doen. Dit zal een hoop werk zal schelen!

Zoek je nog naar leuke deurgrepen om de slaapkamerdeur een transformatie te geven? Kijk dan op de site van DecoDeur!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen