pinterest

Hoe een goede presentatie van je woning de kans op verkoop kan verhogen

Je wilt je woning verkopen en het liefst zo snel mogelijk. De kans op verkoop is te verhogen als er sprake is van een goede presentatie van je woning. Potentiële kopers zoeken online naar het verkoopaanbod. Daar is al de eerste winst te behalen. De online presentatie van je woning is belangrijk, want die laat een eerste indruk achter. Een goede presentatie heeft als voordeel dat belangstellenden eerder een afspraak voor bezichtiging maken. Tijdens de kijkafspraak is het uiteraard ook belangrijk dat je huis er goed uitziet. Ook daar zijn tips voor.

Presentatie door makelaar

Hoewel iedereen tegenwoordig relatief goede foto´s kan maken, zijn professionele foto´s van groot belang. Het inschakelen van een makelaar is daarom een eerste stap voor een perfecte woningpresentatie. Een makelaar verzorgt niet alleen de professionele fotoreportage, maar voorziet ook in stylingtips. Het is voor een ideale weergave van belang dat het interieur er netjes en opgeruimd, maar ook aantrekkelijk uitziet. Een kleine verandering in het interieur maakt bovendien soms al het verschil. Een makelaar heeft bovendien de mogelijkheid om het huis op Funda te presenteren. Daarmee is meteen een groot publiek te bereiken en is de kans op verkoop groter.

Online presentatie van de woning

De online presentatie van de woning beperkt zich uiteraard niet tot Funda. Er zijn meerdere kanalen om de woning online te presenteren. Bijvoorbeeld door de verkoop van de woning op Facebook aan te kondigen. Of op andere social media. Bij het inschakelen van een makelaar komt de woning natuurlijk ook op de website van het makelaarskantoor te staan.

Regionale en lokale bekendheid

Er zijn in elke regio van het land makelaarskantoren die in een goede presentatie van je woning voorzien. Woon je bijvoorbeeld in Eindhoven of omgeving dan schakel je een makelaar in Eindhoven in. Woon je in Helmond of omgeving en wil je een huis verkopen dan ligt het inschakelen van een makelaarskantoor Helmond voor de hand. Lokale bekendheid van een makelaar heeft uiteraard een streepje voor bij de verkoop. De makelaar is namelijk exact op de hoogte van de lokale en regionale woningmarkt.

Tips voor de bezichtiging

Een goede presentatie leidt al snel tot kijkafspraken. Dan is het belangrijk dat het huis netjes en schoon is. Een rommelig interieur maakt geen goede indruk. Let ook op details, zoals loszittende plinten vastmaken en de tuin in de herfst ontdoen van bladeren. Maak het huis licht door gordijnen of luxaflex open te doen. Verder is het aan te raden om persoonlijke zaken, zoals post en foto´s even op te bergen.

Woning verkopen? Tips voor een goede presentatie

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen