pinterest
Hoe vind je de perfecte vloer voor jouw interieur?

Hoe vind je de perfecte vloer voor jouw interieur?

Afbeelding

Vroeger zag je gietvloeren vooral in bedrijfspanden. Ze zijn namelijk snel te leggen, helemaal naadloos, duurzaam en makkelijk schoon te houden. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor gietvloeren in hun woonhuis. Terecht, want het geeft een strak en modern resultaat. Misschien denk je dat gietvloeren koud en keihard zijn, maar die gedachte is niet terecht. Moderne gietvloeren zijn gemaakt van natuurlijke materialen en veren enigszins mee als je erop loopt. Het voelt dus heel comfortabel en natuurlijk aan. Verder is het heel eenvoudig om vloerverwarming te verwerken in de vloer, dus nooit meer koude voeten! Ook in gietvloeren zijn er verschillende materialen en kleurstellingen verkrijgbaar die natuurlijk ook allemaal hun eigen prijsstelling hebben. De meest ideale vloer voor jouw huis is heel persoonsgebonden. Wij van issa vloeren geven je een paar slimme tips. 

Waarom een gietvloer? 

In basis is een gietvloer van kunststof zoals epoxy of polyurethaan. Het materiaal wordt op de ondervloer gegoten en daarna afgewerkt met een coating. Er zitten zeker kwaliteitsverschillen tussen verschillende vloeren op het gebied van materiaal, dikte, hoeveelheid pigment en zuiverheid. En dat heeft weer invloed op comfort en levensduur. Let ook op dat de vloer UV-lichtbestendig is, niets is zo vervelend als een vloer die verkleurt in de zon. Dat gezegd hebbende heeft een goede gietvloer veel voordelen boven andere vloerbedekkingen. Het behoudt jaren zijn originele kleur, het materiaal is brandwerend en geluiddempend, een gietvloer is makkelijk te onderhouden en heeft geen naden. 

Te kust en te kleur

Een gietvloer geeft je kamer direct een heel ander uiterlijk. Daarom is het heel belangrijk dat je de juiste uitkiest. Gietvloeren zijn er natuurlijk in allerlei standaard designs, kleuren en materialen. Egaal of met een gemêleerd kleureffect. Dat laatste is wat speelser en kan een industriële look creëren. Soms is het ook mogelijk om een eigen kleur te laten mengen en de vloer zo nog persoonlijker te maken.

Investeer in kwaliteit

Laten we eerlijk zijn, eem gietvloer is zeker niet de goedkoopste oplossing voor op de vloer. Het is daarentegen wel een vloerbedekking die een leven lang meegaat. Zeker als je voor een 100% gietvloer gaat. Een iets goedkopere oplossing is het coaten van de vloer. Hierbij krijgt een vloer slechts een toplaag en niet meerdere lagen zoals een gietvloer. Het ziet eruit als een gietvloer, het voet als een gietvloer, het voelt als een gietvloer en het is net zo strak als een gietvloer. Dus een vloercoating is al met al een prima alternatief voor een gietvloer. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen