pinterest
Huis, tuin en keuken schoonmaaktips voor iedereen

Huis, tuin en keuken schoonmaaktips voor iedereen

Schoonmaken is niet de leukste bezigheid die je kunt bedenken. Voor veel mensen is het een hele opgave om alles weer spik en span te maken thuis. Stoffen, poetsen, dweilen en stofzuigen, waar geleefd wordt, moet worden schoongemaakt. Eén keer in de week is meestal voldoende om de reguliere poets werkzaamheden te doen. Maar eens in de zoveel tijd moet er wat uitgebreider gepoetst worden. In dit artikel staan daarom tips om de grote voorjaarsschoonmaak compleet te maken. 

Afbeelding

De BBQ

De zomer komt er weer aan, wat betekent dat de bbq ook weer uit de schuur gehaald kan worden. Met een beetje zon en een redelijke temperatuur gaan veel Nederlanders al heerlijk buiten barbecueën. Maar je wilt natuurlijk wel dat het eten bereid wordt op een schone grill. Een goede tip is daarom ook om voorafgaand aan het seizoen een keer de tijd nemen voor de bbq schoonmaken. Neem hier goed de tijd voor want een bbq kan na een hele zomer van intensief gebruik of na een winter in een koude schuur te hebben gestaan wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Vooral de grill is belangrijk om onder handen te nemen. Gebruik hier goed schoonmaakmiddel voor wat bedoeld is voor de bbq om er zeker van te zijn dat er niks beschadigd. 

Binnenmuren renoveren en reinigen

Eens in de zoveel tijd ben je misschien ook wel toe aan wat nieuws in je huis. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe kleur op de muren om een andere uitstraling voor de woonkamer te creëren? Met schilderwerk en behangwerk kom je al een heel eind. Maar voordat je met iets nieuws kunt beginnen, moet het oude eerst weggewerkt worden. Met een speciaal reinigingsmiddel is het heel makkelijk om het oude behang te verwijderen. Hiermee zorg je voor een glad en schoon oppervlak waar je vervolgens het nieuwe behang of de nieuwe grondverf op kunt doen. Naast het reinigen is het ook belangrijk dat de muren goed geschuurd zijn om te zorgen voor een egaal vlak, daarnaast zorgt het schuren er ook voor dat het nieuwe schilderwerk goed dekt of de lijm van het behang makkelijker blijft plakken.

Met een goed schoonmaakmiddel kom je heel ver

Ook al ben je niet zo’n schoonmaak talent en zie je heel erg op tegen een grote klus. Met een goed reinigingsmiddel en goede materialen wordt het je al een stuk makkelijker gemaakt. Dan valt die grote klus echt wel mee en kun je daarna snel genieten van het resultaat.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen