pinterest
Tips om een zolder te verbouwen

Tips om een zolder te verbouwen

Als je een huis met een zolder hebt, heb je al snel het gevaar dat deze er oud uit komt te zien. Op het moment dat dat het geval is, kan het een goede optie zijn om deze te verbouwen. Met een zolder kun je bijna alles wel doen. Dit komt omdat het een veelzijdige ruimte is. 

Kies wat je met de ruimte wilt

Als je je zolder wilt verbouwen, is het natuurlijk wel handig om eerst te bepalen wat je nou precies met de ruimte wilt. Dit kan best een lastige keuze zijn, want je kunt met een zolder alle kanten op. Zo kun je er een slaapkamer, een werkkamer, een hobbykamer en nog veel meer van maken. 

Hierbij is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat je een budget instelt voor jezelf waar je je aan wilt houden. Een zolder kan namelijk erg duur zijn om helemaal te verbouwen. Door een budget in te stellen, zorg je er voor dat je niet zo snel te veel uit geeft aan het verbouwen van je zolder.

Licht op zolder

Een zolder is vaak een ruimte zonder ramen. Dit zorgt er al snel voor dat het er erg donker uit komt te zien. Dit komt niet bij elk ontwerp zolder mooi uit. Veel ontwerpen maken namelijk gebruik van licht in een kamer. 

Als je dan toch kiest voor een design wat veel licht nodig heeft, heb je een aantal opties om je zolder wat lichter te maken. Vooral als je een plat dak hebt op je zolder heb je veel dingen om uit te kiezen. Bij een schuin en een plat dak kun je er voor kiezen om er een raam of een vlakke lichtkoepel in te zetten. 

Een vlakke lichtkoepel is een soort raam met een bolling. Deze bolling zorgt er voor dat je een extra ruimtelijk effect krijgt op zolder. Hierdoor kan namelijk erg veel licht binnen komen. Als je een schuin dak hebt, kan dit een goede optie zijn om voor te gaan. 

Op het moment dat je een plat dak hebt, heb je nog een leuke optie om voor te gaan. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een lichtstraat op het dak te plaatsen. 

Een lichtstraat is in verschillende vormen te krijgen. Zo heb je een zadeldak lichtstraat en een lichtkoepel. Een zadeldak lichtstraat is twee stroken aan glas die iets naar boven zijn gespitst. Dit zorgt voor veel licht over de hele ruimte heen verspreid. Ook zorgt het er voor dat je vaak een erg ruimtelijk effect krijgt op de ruimte. 

Door er voor te zorgen dat je meer licht hebt op zolder, zorg je er ook voor dat je lichtere designs kunt gebruiken voor de inrichting van je zolder. Zo zijn er meer keuzes waar je uit kunt kiezen als het gaat om design. Zo doe je jezelf niet tekort bij het verbouwen van je zolder. 

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen