pinterest
Ideeën om de ruimte in je huis optimaal te benutten

Ideeën om de ruimte in je huis optimaal te benutten

Afbeelding

Binnen een huis zijn verschillende ruimtes. De ene is wat groter dan de ander, maar het is in ieder geval duidelijk dat elke ruimte optimaal moet worden benut. Bovendien is elke ruimte toegespitst op een specifieke dagelijkse bezigheid; de keuken, woonkamer, waskamer, slaapkamer en badkamer hebben natuurlijk allemaal hun eigen bedoeling. Verschillende ruimtes met verschillende mogelijkheden en elke kamer heeft de juiste meubelstukken nodig. Een salontafel kopen kan bijvoorbeeld voor verschillende elementen dienen in verschillende ruimtes.  

Om elke ruimte in je huis optimaal te benutten zijn er in ieder geval verschillende elementen waaraan gedacht moet worden. Deze delen we graag door middel van verschillende ideeën. 

Inklappen maar

Voor verschillende ruimtes komt het vaak voor dat je veel meubels niet altijd nodig hebt. Zo kan het zijn dat je een bureau wil die je na een dag lang werken kan inklappen om meer ruimte te creëren. Of wat dacht je van een uitklapbare tafel, die alleen zal worden uitgeklapt wanneer er veel bezoek is voor het avondeten. 

Verschil in kleuren

Kleuren zijn een belangrijke factor als het aankomt op een ruimte optimaal benutten. Zo kan een ruimte veel ruimer lijken door het gebruiken van bepaalde kleuren. Daarbij leveren bepaalde kleuren ook een stukje extra sfeer. Door het spelen met kleuren speel je ook met de ruimtelijke effecten. Zo zorgt een licht plafond met donkere muren voor een hoger effect en een lichte muur met lichte vloer voor een breder effect. 

Opslag

Het vermijden en voorkomen van rommel is erg belangrijk om een ruimte optimaal te benutten. Het creëren van opslag is hierin een goede oplossing. Zo kan een kast, maar ook een opbergdoos of een wandplank al voor veel verandering zorgen. Rommel is in ieder geval de grootste boosdoener in het verstoren van de ruimte in een kamer. Apparaten zoals een tv mogen bijvoorbeeld niet los slingeren in een kamer. Koop hier een tv meubel om dit slim op te lossen. 

Er zijn in ieder geval tal van mogelijkheden om te spelen met de ruimtes in je huis om deze optimaal te benutten. Kijk hierin vooral goed naar waar de ruimte voor nodig is. Zo is de ruimte benutten bij een keuken een heel ander verhaal dan die van een woonkamer. Denk goed na over hoe jij deze ruimte wil inrichten. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen