pinterest
Is je tuin een rommeltje? Wat een erfzonde!

Is je tuin een rommeltje? Wat een erfzonde!

Dat is natuurlijk een woordgrap! ‘Erf’, snap je? ‘Zonde van je ... Goed. Hoe dan ook, natuurlijk is het jammer wanneer je niet de volle potentie van je tuin benut. Tijd om de schouders eronder te zetten en eens flink wat ellebogenwerk te verrichten!

Afbeelding

Afhankelijk van de omvang van het oppervlak zijn er namelijk zoveel mooie dingen die je met je tuin kunt doen. Bijvoorbeeld het neerzetten van constructies die zowel oogstrelend als praktisch zijn. En ook aan de buitenkant van je woning zou je het een en ander kunnen veranderen. We hebben hieronder een aantal opties uiteengezet, hoewel je je niet hiertoe hoeft te beperken. We willen je enkel de nodige inspiratie bieden om van je tuin een waar paradijs te maken!

Terrasvloer

Bij een terras denk je wellicht al heel gauw aan tegels. Maar die ondergrond kan ook uit hout bestaan! Zou je niet zelf zo’n mooi bordes willen bouwen, een zogeheten vlonder om lekker op te kunnen zitten en van de zon genieten? Bovendien kan er dankzij het gebruik van drainage en/of een worteldoek geen onkruid tussen de planken door schieten. Wetende dat je de constructie helemaal zelf hebt opgebouwd geeft extra voldoening zodra de eerste zomerse zonnestralen je terras beroeren. Kies voor de duurzaamste houtsoort die je kunt vinden in jouw kleur, laat je planken op maat maken, lees je voldoende in en ga aan de slag!

Erfafscheiding

Je grenzen aangeven is altijd belangrijk, zeker wanneer het om je erf gaat. Bouw daarom een omheining die doet waar ie voor bedoeld is maar ook een aantrekkelijk uiterlijk heeft. Met zelfgemaakte of geprefabriceerde schotten kun je een schutting bouwen, of kies kastanje palen en/of planken en andere materialen om zelf invulling aan je omheining te geven. Een stenen muurtje kan natuurlijk ook. Bepaal bovendien helemaal zelf hoe hoog je afbakening moet gaan worden.

Zonwering

De elementen hoeven niet voor jou te gaan bepalen of je halsoverkop naar binnen moet vluchten terwijl je net lekker buiten zit. Zeker niet wanneer je over een handige overkapping beschikt! Die kan zowel midden op je gazon als aan je woning vast gebouwd zijn. Keuze uit modellen en stijlen te over dus. Ga je zelf je zonwering opbouwen? Wees dan wel streng bij het uitkiezen van het juiste materiaal. DIt moet immers tegen een stootje kunnen. En hitte. En een regenbui.

Isolatie

Niet alleen buiten moet je aangenaam kunnen toeven. Ook binnen. Maar ironisch genoeg kun je daar aan de buitenkant van je huis een bijdrage aan leveren. Verwarrend? Nee hoor. We bedoelen dat je met behulp van isolerende gevelbekleding binnen nooit hoeft te gaan zitten koukleumen. Zo ben je op alle weersomstandigheden voorbereid!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen